Хасково

Голям интерес към феста на Ари, откриват паметника в петък

АриГолям е интересът към 15-ото издание на Националния конкурс-фестивал „С песните на Ари“, който ще се проведе на 6 и 7 юни в хасковското читалище „Заря“, обяви на пресконференция секретарят на читалището Александър Милушев.

АриЗаявки за участие са подали 26 групи, 18 индивидуални изпълнители и 6 дуета, триа и квартета от цялата страна. За всички призови места са предвидени парични награди. Най-малката участничка е 10-годишната Гергана Вълкова от Хасково.

Желателно е участниците да включат в репертоара си песни от репертоара на Аспарух Лешников.

Както Haskovo.info писа в навечерието на фестивала ще бъде открит бюст-паметник на Ари в градинката на Бизнесцентъра. Това ще стане в петък от 12 часа. Автор е скулпторът Господин Тенев – Гуспата.

Аспарух Лешников – Ари е български тенор и изпълнител на шлагери с международна известност. Роден е в Хасково на 28 юни 1897 г. и е починал в София на 31 юли 1978 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Vpechatlen
Vpechatlen
03.06.2015 20:23 20:23

Samo hubavi MILF-ki v obshtinata za kultura ;) :P

Vpechatlen
Vpechatlen
03.06.2015 20:24 20:24

Samo gotini MILF-ki v obshtinata ;) :P

Back to top button