Хасково

750 двойки на малките матури, 1260 издържаха изпитите

РезултатиОбщо 750 са двойките от външното оценяване на 7-класниците по български език и литература и математика, съобщиха за Haskovo.info от Регионалния инспекторат по образованието – Хасково.

РезултатиРезултатите вече са достъпни на сайтовете на РИО и МОН, а списъците са изнесени пред блок 2 на Обединените ученически общежития в Хасково и ОУ „Пенчо Славейков“ в Димитровград.

Слабите оценки по български са 281 или с 38 по-малко от 2014-а, а по-математика – 469 с 6 по-малко.

Средният успех по български е добър 3.854, а по математика – среден 3.297. Оценките са малко по-ниски от миналогодишните.

РезултатиИздържалите изпитите са 1260 седмокласници, а местата в гимназиите в областта са 1066.

И на двете външни оценявания няма пълна шестица. Най-висок сбор има Ивана Ангелова от хасковското СОУ „Паисий Хилендарски“ с 5.927 по математика и 5.689 по български. Следват Панайот Маринов от ПМГ „Боян Петканчин“ и Мария Вълкова от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“.

РезултатиПодаването на документи за участие в първи и трети етап на класиране ще се извършва във ІІ блок на Обединени ученически общежития – Хасково и Основно училище „Пенчо Славейков“ – Димитровград от 8 до 18 часа. За Първи етап на класиране – от 16 юни до 19 юни.

Сред първите, които се качиха до общежитията за да видят резултатите си и на „стената на плача“ бе Радина Бодурова от ПМГ „Боян Петканчин“. Момичето е изкарало 4.701 по математика и 4.937 по български и иска да продължи да учи в Математическата.

Десислава Кузманова и Грета Марчева от ОУ „Христо Смирненски“ искат да учат в ГПЧЕ „Асен Златаров“. Деси има 5.100 по български и 3.500 по математика, а Грета е изкара съответно 5.100 и 3.950.

И трите момичета бяха доволни от резултатите си на фона на трудните матури.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

15 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
видов ден
видов ден
03.06.2015 16:38 16:38

Абсолютно точни резултати! Средното ниво на хасковския ученик е точно към тройката. Като се има предвид българската действителност и простотиите в образованието – даже много изкараха децата!

непримирим
непримирим
03.06.2015 21:58 21:58

г-жо Димитрова, аз пак да попитам – а телевизора къде е? Този телевизор, който купихте с наши пари! Има ли за какво още да ни събирате средства. То и без това бала беше като касичка за вас.

опарен
опарен
03.06.2015 21:41 21:41

Да се забранят частните уроци на учителите! Те като ни взимат парите декларират ли после тези доходи! Да не говорим, че за да имат някакви постижения дават решени задачи за олимпиади вече в последствие и си приписват заслугите като успех. Това се прави от години!

123ss
123ss
03.06.2015 21:06 21:06

В България образованието се прави от прости и ограничени хора. Колкото по прост си – толкова по-богат си. И като ти омръзне с бизнес да се занимаваш – решаваш да станеш директор на някое училище. На един конк*рс като се провалиш – си купуваш втория. После се настаняваш в училището и почваш да се разпореждаш. Нищо, че не разбираш от образование, и представа си нямаш от работа с малки деца. Не умеш да си предаваш уроците, пък да не говорим колко струваш като ръководител и човек. Но важно е, че имаш много-о-о пари. И същите тия дето са се подмазвали на предишни директори, сега се подмазват на теб. И както ти се подмазват утре тебе ще свалят. Но междувременно си провалил едно училище, работата и живота на много хора. Но така е като имаш пари и идваш от село!

съвет
съвет
03.06.2015 21:00 21:00

Цялата система е пародия на образование. Да се правят едни изпити, за да взимат едни хора пари за някава си работа. Да стресират децата и да съдират кожите на родителите. Всички са против тези матури. Няма много смисъл от тях щом 50 процента са двойки. Пак всички ще влязат където искат, но с двойка. Защо умните глави в МОН не вземат да опростят живота на всички.

Геноцид
Геноцид
03.06.2015 20:47 20:47

И докога държавата ще толерира математическите и езикови гимназии нарочени за елетни училища. Казват няма деца – ами като няма как на накои училища се одобряват по 6 паралелки, а на други се забраняват! Нали уж с приоритет е професионално ориентираното образование. Дуална система и практика за младите. Въшки! Нищо подобно. Родителите като овци си пращат децата в така таречените елитни училища. Пък там пълно с комплексари, лигави богаташчета и новоизлюпени еснафи! Още по дефиниция това сборище изключва образованието.

До: Проста система
До: Проста система
03.06.2015 20:06 20:06

Ти си простият, не системата е проста, ами децата. Пълно безхаберие, незаинтересованост и простащина отстрана на децата. Учителите и на главата си да се обърнат, няма да могат да им „налеят“ знанията в главата. Нека да им пишат двойките, който каквото си заслужи.

Проста система
Проста система
03.06.2015 18:03 18:03

Няма никаква нужда от матури! Всеки ученик да има правото си да учи по каква специалност иска да продължи след като настъпи в гимназията! Толкова проста система на образование няма никъде …

No name
No name
03.06.2015 17:49 17:49

Uchitelite suotvetno ne prepodavat nishto v chas , gubqt vremeto na uchenicite , za da moje posle chastnite uroci po 25lv da vurvqt

No name
No name
03.06.2015 17:48 17:48

Izlagaciq!!!!

друга гледна точка
друга гледна точка
03.06.2015 17:11 17:11

Системата е такава в цялата страна. Но в Хасково училищата са превърнати във феодални владения на директорите. Назначават се подставени хора или такива, които си плащат. В едно училище всичко се управлява, структурира, организира и зависи от директора – като се започне от нормативите на учителите и се стигне до тоалетните в училище. Не може приближените на директорката да не си вземат часовете, вечно да им е лошо, все да имат лични проблеми, и на един съвет да не присъстват. Не може да се раздават часове на принципа на сипматията и антипатията, пък на жената на Панайотов да се оставят ДОСТАТЪЧНО лекторски! Не може да работиш с екип от учители на приливи и отливи каквото ти е настроението и винаги да тропаш с крак само и само да докажеш, че ти си директорка. И на всяко нещо което ти се каже да твърдиш обратното. В ОБРАЗОВАНИЕТО НЯМА МЯСТО ЗА ХОРА С КОМПЛЕКСИ, ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ И ТРЪГНАЛИ ДА ДОКАЗВАТ НА СВОЕТО СЕЛО, ЧЕ СТАВАТ ЗА ДИРЕКТОР!

Дядо Йоцо гледа
Дядо Йоцо гледа
03.06.2015 17:00 17:00

Грехота е дори да наричате този процес в училище образование – безхаберието е пълно. Учениците сами си вземат белижки от личен лекар и извиняват отсъствията си. Още след пети клас се учат на тези номера. Родителите – ни лук яли, ни лук мирисали са напълно невинни – „Аз сутринта го оставих на училище“. Интересът им е до там. На родителски срещи единственият им интерес е ако някой опита да им бръкне в джоба. Учителите от своя страна се научиха на пазарен принцип. Частните уроци не са съществена част от този пазар. По-важни са бройките ученици като цяло – всеки ученик е спонсор на училищния бюджет. При това положение и на най-големия двойкаджия ще му се пише три. Защо да се избира между заплатата и принципите! Да не говорим, че до четвърти клас не може да се повтаря класа! На фона на това директорите на училищата си джиткат далаверите, крадат, колят бесят и се чувстват несменяеми! И ни в клин, ни в ръкав едни велики експерти от РИО Хасково минават от време на време на проверки и най-важното, за което се хващат е да видят къде е плана на урока в тетрадката на ученика! (Нищо, че учениците ходят дори без тетрадки!) Ами с такива специалисти в образованието в днешния 21 век няма как да има образование!

учител
учител
03.06.2015 16:45 16:45

Абе уважаеми родителю, когато накараш твоето отроче да стои в час и да слуша какво говори госпожата може и да научи нещо и дане е нужно да го пращаш на частни уроци. Но когато възпитавате децата си, че в училище не ги учат на нищо важно, че не е необходимо да присъстват в час и дори не споменавате за уважение и послушание към учителите – ТОВА Е РЕЗУЛТАТА! СВОБОДИЯТА докара учениците и образованието до това положение. На поколение от родители без ценности, как могат да бъдат възпитани децата им.

родител
родител
03.06.2015 16:42 16:42

Да сме живи и здрави родителите, които поехме на гърба си цялата простотия с частните уроци и индивидуални занимания. Що се отнася до системата на образованието -такава в града и в България няма! Учителите си подхвърлят децата като клиенти един на друг.

Анонимен
Анонимен
04.06.2015 14:05 14:05

Панайотов що се покриваш,а не си ли виновен и ти!

Back to top button