Хасково

„Вълшебен свят“ тръгна с парад на мажоретките

ПарадС парад на мажоретните състави от страната стартира Деветото издание на международния танцов фестивал „Вълшебен свят“ в Хасково.

ПарадМажоретките тръгнаха от спортна зала „Дружба“ преминаха през центъра под аплодисментите на минувачите и направиха няколко изпълнения пред читалище „Заря“.

Малко по-късно в читалището бе официалното откриване на тридневния фест, в който участват 650 танцьори от 7 държави, които ще изпълнят рекордните 626 хореографии. Директор на „Вълшебен свят“ е хореографът на хасковския балет „Рона“ Милена Налбантова. Конкурсната програма започна с мажоретните танци.

Главен съдия на фестивала е Галина Маджарова, а в журито са още доц. д-р Желка Табакова, Петя Милушева и гостите от чужбина – Лил Фил, Давид Русо, Димитриос Тсакирис и Ана Сискар.

За тази вечер са предвидени два мастър класа – на испанката Ана Сискар по белиденс и на Давид Русо по модерн. Лил Фил ще покаже тънкостите в хип-хопа в съботната вечер.

Парад  Парад 
 Парад  Парад
 Парад  Парад
 Парад  Парад

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button