Хасково

„Орфейче“ със специален приз от Поморие

ХорХасковската детска вокална група „Орфейче“ при Младежкия център с ръководител Катя Демирева записа успешно участие на Международния фестивал на православната музика в Поморие.

Децата се справиха чудесно с трудния църковен репертоар. Те бяха най-малките участници във фестивала.

Освен диплом за участие, какъвто получиха всички състави, малките певици бяха отличени с диплом за най-добро изпълнение на „Достойно ест“ – византийски напев от 15 век, връчен от замкмета на Поморие Илия Джингов.

В последния фестивален ден бе отслужена Света литургия, оглавена от Негово Високопреосвещенство Йоаникий, който лично благослови всеки дошъл в храма мирянин. Кулминацията на събитието бе изпълнението на сборен хор от представители на всички хорове от седемте участващи страни, които се обединиха под диригентството на Траянополски епископ Киприян, маестро доц. Димитър Димитров, прот. Кирил Попов и Таня Никлева-Владева.

 

Хор  Хор 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button