Хасково

Зооинженер и бивш футболист първи за „Млад фермер“ пред министър Танева

ФермерЗооинженерът и бивш футболист Мирослав Чилингиров подаде днес първото заявление за кандидатстване по новата програма „Млад фермер“, мярка 6.1 за стартова помощ.

ФермерТова стана в Държавен фонд „Земеделие“ в Хасково в присъствието на земеделския министър Десислава Танева.

Чилингиров има овцеферма със 115 животни в с. Родопи. По програмата той ще получи 25 000 евро, като с парите ще увеличи стадото си до 185 овце. Те ще са основно за мляко.

ФермерПриемането на заявленията започва от днес и ще продължи до 24 юли. До 2 месеца след последния срок ще бъдат обявени имената на одобрените. Проектите на младите фермери се изготвят безплатно от експертите в Националната служба за съвети в земеделието в Хасково. Друга новост сега е електронното подаване на проектите, обяви министър Танева. Финансовият ресурс за цялата страна е 35 млн. евро, като от него ще могат да се възползват около 1400 човека. Очакванията са, че отново ще има хора, за които парите няма да стигнат.

Министърът призова фермерите по старата програма да побързат с приключването на проектите си, защото удалъжаване на сроковете няма да има. Условията за кандидатстване по новата програма са същите, както и при старата.

Министър Танева посочи, че хора със специализирано висше образование като Мирослав са с предимство.

Чилингиров сподели, че семейството му от доста време се занимава с животновъдство, баща му гледа крави. 26-годишният фермер иска да наеме друга сграда за овцете си, за да им създаде по-добри условия. Стадото си създал през май и сега всеки ден е на село при животните си, като окончателно е приключил с футбола. Той е бивш футболист на „Хасково“ и „Димитровград“.

Фермер   Фермер

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

11 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ния
ния
29.06.2015 14:41 14:41

Браво на младия фермер, все така да има успехи и занапред. Обаче на церемония, която има официален характер и участвува и министъра защо служителката е с панталон като за излет, с неясно защо такава лъскава блузка, на другата служителка баджа е на бедрото върху полата й, а третата е с ярко розов маникюр какъвто не следва да носят на работа държавните служители. Вижте министър Танева и се замислете. Тя е за пример и в облеклото. Също и мъжете. Тове държавна служба и ви се дават пари за облекло .Кога се носи от служителите ако не в такива моменти.?

Варчев
Варчев
30.06.2015 8:12 8:12

Да, прав си, срещу партия не се върви. Май аз съм много глупав.Какво ще ме посъветваш. Приемам съвети.

оти
оти
30.06.2015 7:59 7:59

ПО ВРЕМЕТО НА ИВАН ПЕТРОВ, ДОЙДЕШЕ ЛИ МИНИСТЪР В ОБЛАСТТА, ВИНАГИ ДЕПУТАТИТЕ БЯХА ДО НЕГО, А СЕГА МИНИСТРИТЕ В ХАСКОВО, А ДЕПУТАТИТЕ СИ ПАЗЯТ МЕСТАТА В СОФИЯ.ТОВА Е МАЛОДУШИЕ, ДАМИ И ГОСПОДА.

budal . WA,WA,BMV
budal . WA,WA,BMV
30.06.2015 3:41 3:41

ВАРЧЕВ добри думи за стария екип, НО когато партия въви срещу теб няма спасение . Ако имаше партия зад гърба и расеше , ще ше да да ти хареса , НО малко за присъстващите – СБИРКА на ГЕРБ Някои неща се отценят веднага, някои след време , някои слад години , отценил си работата на някои,/ но от хората с интелигентност не от тези , които сега ги управляват /приемам хората с най-хубави проекти/ КОЙ ?!? Въпросът не е от сега , но просто се знае ???? Знае се колко проекта ще бъдат приети/толкова ще са парите , но ако няма НЕусвояване в други области на България ? Познайте къде ще бъде най-голямо усвояването и съответно „ИЗЧЕРПВАНЕ НА СРЕДСТВАТА“

Анонимен
Анонимен
29.06.2015 19:50 19:50

нелито е сексперт,даже гладен

стар земеделец
стар земеделец
29.06.2015 18:41 18:41

питам аз тези пръдли и пръдлювци –-колко години стаж имате3 като специалисти но истински –да сееш дза ореж да жънеш и т н Какви специалисти са тия като не познават царевицата не различават пшеница от ечемик не са били един ден на поолето ––

Dim4o
Dim4o
29.06.2015 17:35 17:35

Я,Нели и главен експерт станала! Как става това бе Нели? Сподели опита си!

Делчев
Делчев
29.06.2015 16:27 16:27

А, този млад фермер, човек на Тодоров ли е?

Варчев
Варчев
29.06.2015 16:23 16:23

За тези, които не са запознати, кои експерти от офис Хасково работиха по първия програмен период от ПРСР искам да кажа на министър Танева, на г-н Любомир Маринов – Изпълнителен Директор на НССЗ, който много бързо забрави за хората, които вече ги няма, благодарение на него, и които наистина работиха за да се постигнат тези резултати, че офиса в Хасково е в нов състав. Присъстващата на срещата г-жа Недялка Нанева, няма нищо общо с изминалия програмен период. Звездата и изгря тази година, благодарение покровителството на г-н Тодор Тороров, който явно продължава да я лансира навсякъде. Да офисът е обновен и подсигурен с партийни кадри, включва и г-н Румен Стоянов. Другите, които нямат партийна подкрепа и които работиха са вече вън от службата. Повече не са потребни. Ех, дано вече капацитета на службата с новите кадри да се укрепи.

ния
ния
29.06.2015 14:42 14:42

Мъжете държавни служители в такива случаи могат ли да носят дънки и ризи на каре- това са моите въпроси с неповишена трудност.

ния
ния
01.07.2015 10:36 10:36

И още нещо ме учудва защо двете служителки на снимката са едната с ръце в джобовете я другата със скръстени ръце. Предлагам да се изпратят на к*рс и по поведение при изпълнение на служебните задължения и по начин на обличане. Защо им се плаща от нашите данъци голяма заплата- трябва да си изрядни във всичко и в поведение, и в облекло и най- важно като специалисти. Добре че не сме ги чули и да приказват, защото след мен хора, които ги познават не са ласкаво изказващи се за служителите. На мен като човек просто ми направи впечатление как изглеждат държавните служители.

Back to top button