Хасково

Сформират 20 групи за самопомощ в общините Хасково и Димитровград

ЕкипПо създаването на 20 групи за самопомощ и солидарност в общините Хасково и Димитровград работят от Фондация „Х&Д Джендър перспективи“.

Дейността на групите бе представена на пресконференция на екипа с координатор Андриана Иванова. Това е втора фаза на инициативата „Да разрешим проблемите си заедно“, която ще продължи 10 месеца и трябва да приключи през април 2016 г.
От Фондацията вече имат опит в организирането на подобни групи, в които възрастните хора и тези в риск от бедност споделят проблемите си и се борят за тяхното разрешаване. Целта е да се активизира местното население да споделя проблемите си, включително и тези свързани с домашното насилие, неравенството между половите, битовата престъпност, телефонните измами. Ще се изнасят здравни беседи, защото в много от селата няма лекари и аптеки. По двама представители от село ще ръководят групите за самопомощ. Те ще преминат обучение при специалистите в Хасково.

Групите за самопомощ и солидарност са в община Хасково – кв. „Поройни“, кв. „Ручока“, кв. „Ручока“ 2, селата Войводово, Динево, Конуш, Малево, Стамболийски, Тракиец, Узунджово и община Димитровград – Меричлери, селата Брод, Горски извор, Добрич, Долно Белево, Злато поле, Каснаково, Крепост, Радиево и Ябълково.

От Фондацията съобщиха, че продължават активната си работа и с хора, пострадали от домашно насилие. Днес в хасковския офис са били посетени от насилник, който държал сметка на служителите, защо са помогнали на жена му да получи закрила от съда.

От февруари фондацията е стартирала и програма за работа с извършителите на домашно насилие, но все още нямали насочени лица от съда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ангелов
ангелов
30.06.2015 20:00 20:00

Кокошки на заплата! Файда – нула! По-добре за тия пари дето им ги дават да купят храна за най-мизерстващите.

лилито павлова
лилито павлова
30.06.2015 20:09 20:09

Тия съм сигурна че и хлбяб ние могат да нарежат камо ли нещо да сготвят Обаче фондация парички далаверки секс и т н

HATТER
HATТER
01.07.2015 14:00 14:00

Хора, разберете, че да „усвоиш средства“ за подобна история е равносилно на да откраднеш колата на съседа си. ДОКОГА? Защо не се самосезира съда?

Back to top button