Регион

Художнички от Узункьопрю с изложба в свиленградската галерия

ИзложбаИзложба от 60 картини маслена живопис и графика, дело жени от турската община Узункьопрю, бе открита снощи в Арт галерия – Свиленград, съобщават от пресслужбата на кметството.

Изложбата е част от проект и има за цел да даде възможност на местното население да се докосне до една малка част от турската култура и изкуство. Турските художнички са любителки и рисуването им е като хоби за свободното време.

Общината в Узункьопрю им е предоставила ателие, където се събират, за да рисуват. Творбите си излагат в Общинската художествена галерия на Узункьопрю. На откриването на изложбата присъстваха кметът на Свиленград Георги Манолов и кметът на Узункьопрю Енис Ишбилен, жители на Свиленград, гости от турската община.

Свиленградчанки от творческата група „Нишките, които ни свързват“, които поддържат приятелство с художничките от Узункьопрю, също присъстваха на събитието. Изложбата ще остане отворена до 3 юли.

Изложба  Изложба 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button