Регион

НКЖИ ще ремонтира железния мост в Димитровград, нападнат от крадци

МостЖелезният жп мост над река Марица край Димитровград действително е подложен на посегателства от крадци, признаха от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ на наше запитване.

От компанията посочиха, че съоръжението не е предвидено за преминаването на пешеходци. Пешеходната зона била за служителите им, които извършват редовни огледи.

Както Haskovo.info писа няколко от бетонните плоскости на моста са разбити от роми, които крадат арматурата им и кабелите отдолу.

Въпреки че има предупредителни табели, съоръжението ежедневно е преминавано от жители на димитровградските квартали от левия бряг на Марица и рибари.

На всички мостове в железопътната инфраструктура два пъти годишно се извършва периодически преглед от комисия от съответната Железопътна секция, в чиито район е съоръжението. Предстои възстановяване на антикорозионното покритие и извършване на някои шлосерски работи на моста, се казва още в отговора на НКЖИ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button