Хасково

112 безработни ще се борят с природата срещу минимална заплата

ИлюстрацияОбластна администрация назначи 112 души на работа за срок от 4 месеца, считано от 1 юли, съобщават от пресслужбата на администрацията.

Те са на минимална работна заплата и ще работят на територията на общините Хасково, Любимец, Симеоновград, Свиленград, Димитровград, Минерални бани, Стамболово и Ивайловград.

56 от тях са на длъжност „общ работник“ и ще почистват речни корита, ще изрязват храсти и дървета, ще попълват нарушени участъци от диги.

46 са работници по поддръжка на пътища, а в дейността им е включено рязане на ниски храсти и треви, почистване на канавки, шахти и водостоци от отпадъци. Останалите 10 лица са работници по поддръжка на сгради.

Наетите лица са за осъществяване на превантивна дейност и вземане на мерки за защита от бедствия, както и заради предприемане на своевременни действия за предотвратяване на потенциален риск от наводнения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button