Хасково

Кръстев остава в ареста, нареждал: Бийте го, че ще има и хонорар

Дело„Бийте го, че ще има и хонорар“, нареждал на своите приближени по телефона Крьстьо Кръстев, които трябвало да бият Борислав Марков. Мъжът почина след побой в бивша хасковска дискотека през април.

Телефонният разговор е част от специалните разузнавателни средства, а репликата прочете днес пред съда прокурорът Петър Мидов.

ДелоЗаседанието бе по молба на Кръстев за изменение на мярката му за задържане под стража в по-лека. Самият той не присъства на делото, в което го представляваха неговите адвокати Георги Матанов и Милен Тенев. Те заявиха пред съда, че разследването на побоя над Марков навръх Великден, след който той почина, върви към финал. Събраните досега доказателства не били достатъчни за да продължи да се поддържа обвинението за подбудителство към Кръстев. Отделно Емил Митев, който е обвинен в непредпазливо причиняване на смърт с умишлено нанесена телесна повреда, признал, че имал конфликт с Марков. Причината била, че Борислав се изказал лошо за него пред приятелката му. Според защитниците на Кръстев Митев имал личен мотив да нападне Марков и не му било нареждано да го стори. Те поискаха по-лека мярка за неотклонение – „домашен арест“ или „парична гаранция“.

Прокурорът Петър Мидов възрази на тези аргументи, като заяви, че в СРС-ата ясно се чува как Кръстев нарежда на приближените си да бият Марков. Той заяви, че в телефонните разговори става въпрос за невърнат заем от Марков. По думите на Мидов разследването не е приключило и ако бъде пуснат от ареста Кръстев може да извърши ново престъпление и да повлияе на свидетели.

Според близки до разследването Борислав Марков дължал на приближен на Кръстев 1500 лв. На него ясно му било казано, че трябва да се издължи. Малко преди побой били върнати 1000 лв. с обещанието, че останалите ще бъдат издължени на следващия ден. Но последвал побоят в бара, който бил и за назидание.

Хасковският окръжен съд отхвърли молбата на Кръстьо Кръстев и го остави в ареста. Сред мотивите на съда бе, че от събраните досега доказателства не се разколебава обоснованото предположение, че Кръстев е извършил тежкото престъпление в което е обвинен.

Решението на съда подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд. Адвокат Георги Матанов заяви, че решението ще бъде обжалвано.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
анархист
анархист
02.07.2015 18:06 18:06

Много се е угоил тоа тенев бе Потръгна му на туй пичлеме

......
......
02.07.2015 18:24 18:24

Na koi mu puka za Tenev ,tuka drugiqt kazus e po vajen i interesen ,vse pak stava vupros za edin choveshki jivot i za dvama idioti….

1111
1111
02.07.2015 18:40 18:40

Според мен трябваше да бъдат осъдени по бързата процедура и вече да са с влезнали присъди….. И то едната за подбудителство ,а другата за предумишлено !!!

666
666
03.07.2015 9:46 9:46

До тук добре.Правосъдната ни система реши да заработи! Поздравление! Но е хубаво да работи по- бързо!Виновните да си понесат отговорността, не може да има ненаказано зло! Човешкият живот е нещо свято и само бог може да го отнема!

Back to top button