Хасково

Наградиха 44 полицаи за празника на МВР

Илюстрация44 полицаи бяха наградени от директора на ОДМВР-Хасково старши комисар Ангел Цанков по повод професионалния празник на МВР – 5 юли и постигнати високи резултати, съобщават от пресслужбата на полицията.

Наградени с „Писмена похвала“ за постигнати високи резултати в служебната дейност по разкриване на престъпления и административно-наказателна дейност са 31 полицейски служители от Харманли, Димитровград и от отдел „Разследване“. Преназначени в по-висока степен на длъжност са 13 полицая от хасковското и свиленградското управление.

Старши комисар Цанков даде положителна оценка за работата на полицейските служители. Хасковската дирекция е с 46% разкриваемост от началото на годината, което е над средния процент за страната, а именно – 36%. От регистрираните 1485 криминални престъпления са разкрити 721, срещу 1392 за периода през първото шестмесечие на 2014 г., с 385 разкрити, или има значително увеличение на тяхната разкриваемост, а същевременно се наблюдава увеличение с 93 броя на регистрираната престъпност. Това се дължи предимно на регистрираните транспортни престъпления.

И тази година структуроопределящи са имуществените престъпления – 749 , от които разкрити 275 или 37%. В сравнение за същия период на миналата година те са 880, а процента им на разкриване е 23% . Наблюдава се спад на деянията от този вид с 131 броя.

За отчетната година са регистрирани 5 убийства , като тук има 80% на разкриване. През тази година са станали 4 изнасилвания и 2 блудства.

Общото количество на конфискуваните безакцизни цигари за отчетния период е 383 079 къса и близо 69 кг. тютюн. При съвместна операция с Агенция „Митници“ в рамките на месец са били иззети 714 420 къса цигари без бандерол и 14 кг. тютюн.

Заловени количества наркотични вещества от служителите на ОДМВР-Хасково са: марихуана 446 грама, канабисови растения – 37 броя, амфетамин – 287 грама и хероин – 3 грама и 12 грама кокаин. Има образувани над 50 досъдебни производства, срещу 47 за същия период на миналата отчетна година.

В навечерието на 5 юли – професионалния празник и 136-годишнината от създаването на МВР, старши комисар Ангел Цанков честити празника на служителите от областната дирекция като им пожела здраве, бодрост и професионални успехи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
борката
борката
03.07.2015 13:06 13:06

защо не наградят калинча ников той заслужава най голямата награда

Back to top button