Хасково

Деца и родители със салмонелоза след рожден ден

ИнфекциозноДеца и родители са пипнали салмонелоза след рожден ден в димитровградско заведение преди седмица, съобщават от Министерството на здравеопазването.

За периода от 25 юни до 1 юли в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Хасково“ с многократни диарични изхождания и висока температура са хоспитализирани 5 лица. От епидемиологичното проучване е установено, че заболелите са присъствали на семейния празник.

От взетите материали за микробиологично изследване при 4 от хоспитализираните лица е изолирана Салмонела ентеритидис. На тържеството преди седмица са присъствали общо 18 лица – 7 деца и 11 възрастни.

Няма хоспитализирани други лица. Съвмество с ОБДХ-Хасково са предприети необходимите профилактични и противоепидечични мерки.

По информация на Haskovo.info заразените са яли пиле и торта. Няма опасност за живота на заразените, като някои вече са изписани.

Епидемиологичното проучване продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Николай
Николай
04.07.2015 17:23 17:23

Само д-р Хубенов да не ги „излекува“ със неговите странни методи за лечение. Първо ще започне да си иска „подаръци“ от родителите на децата а ако не получи нещо си ги изписва да се лекуват в къщи. Мили родителите, бягайте в Пловдив за да получат ефикасно лечение, тук се гледа само как да се източи здравната каса. Нека бързо да се оправят децата!

Back to top button