Хасково

Спипаха хиляди контрабандни цигари и ментета в Хасково и на границата

Цигари30 000 контрабандни цигари са иззели хасковските криминалисти, съобщават от полицията.

Вчера те са проверили къща на улица „Кооператор“ в Хасково, където са пребивавали 37-годишен хасковлия и 33-годишен димитровградчаин, като последният е бил с лек автомобил VW „Бийтъл“. В хода на проверката в колата са открити 10 000 безакцизни къса, а при последвалото претърсване в двора на дома са установени още два мастербокса. Иззети са с протокол за доброволно предаване, образувано е бързо производство.

301 артикула с лого на защитени марки конфискуваха димитровградските полицаи. Те са иззети от спрян за проверка на улица „3 март“ в Димитровград лек автомобил VW „Голф“, шофиран от 32-годишен хасковлия. В колата, проверяващите са открили различни по вид стоки с лого на търговски марки без разрешение на правопритежателя.

Още 11 712 артикула от различни марки, защитени със закон на територията на ЕС са иззети на ГКПП „Капитан Андреево“ при проверка на товарен автомобил с румънска регистрация, управляван от 46-годишен турски гражданин. Образувано е досъдебно производство.

Контрабандни цигари в резервоара за отточна вода от климатика на турски автобус разкриха служителите от мобилна митническа група на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

В резервоара за конденз е бил изрязан отвор, през който са били вкарани и укрити впечатляващо количество цигари. С цигари без бандерол се оказал натъпкан и хладилникът на превозното средство и дори аптечката му. В трите пригодени тайника митническите служители са открили общо 290 кутии цигари от марките „Ashima“ и „Ome“, всичките без акцизен бандерол и с надпис „For Duty Free Sales Only“. Цигарите са собственост на шофьора на автобуса, турски гражданин. Автобусът е пътувал по редовна линия от Турция през България за Румъния.

Цигарите са задържани. На собственика им е съставен акт, като за обезпечаването му са внесени 500 евро.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button