Хасково

Марсилската треска остава, взимат мерки за салмонелозата

ИлюстрацияНов случай на Марсилска треска е регистриран в Хасковска област през изминалата седмица, сочат данните на Националния център по обществено здраве и анализи.

Пипналите треската от ухапвания от заразени кърлежи в страната са общо 11.

В региона има още 6 случая на варицела, скарлатина – 2 и 18 с гастроентерит.

От РЗИ-Хасково съобщават, че съвместно с ОДБХ-Хасково са предприети необходимите профилактични и противоепидемични мерки заради салмонелозата в Димитровград.

Както Haskovo.info писа за периода 27 юни – 1 юли в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково с многократни диарични изхождания и висока температура са приети 5 лица. Заболелите са присъствали на детски рожден ден в димитровградско заведение и са яли пилешко и торта.

Издирени са участниците в тържеството за извършване на микробиологично изследване. От взетите материали за микробиологично изследване към 6 юли при 5 от хоспитализираните е изолирана Салмонела ентеритидис. На тържеството са присъствали общо 18 лица – 7 деца и 11 възрастни.

Няма нови приети в болница, а епидемиологичното проучване продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button