Хасково

Полицията взима мерки за опазване на реколтата

ИлюстрацияХасковската полиция и пожарна ще се включат активно в дейностите по опазване на реколтата, съвместно с местната власт, съобщават от ОДМВР-Хасково.

Планираните мерки имат за цел опазване на селскостопанската продукция от престъпни посегателства и осигуряване на пожарна безопасност по време на кампанията за прибиране на реколтата. На базата на анализ и произтичащите от него изводи за дейността на МВР от миналата година, са предвидени поредица съвместни дейности за противодействие на престъпността и опазването на реда. Някои от тях  ще се осъществяват в координация с местната власт, с частните охранителни фирми по места и звената за самоохрана.

Предстоят срещи с кметовете, с председателите на земеделски кооперации, с управителите на фирми и земеделски производители за уточняване на конкретни стъпки в охраната на масивите и складовите бази за съхранение на прибраната продукция. При необходимост, засилено полицейско присъствие ще бъде осигурявано и в районите с обособени пунктове за изкупуване.

За превенция на пътни инциденти ще се провеждат системни проверки на автомобили, транспортиращи селскостопанска продукция, както и засилен контрол от страна на пътните полицаи за контрол на превоза на товари и хора, наети за събиране на реколтата.

Планирани са проверки и специализирани операции съвместно с представители на различни държавни контролни органи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button