Хасково

Проверките в Спортното са констатирали нарушения, чакат се докладите

СпортноПроверките в хасковското Спортно училище „Стефан Караджа“ са констатирали нарушения. Това съобщиха за Haskovo.info от Регионалния инспекторат по образование. Тепърва предстои инспекциите да приключат официално и да стане ясно какви точно са проблемите и дали ще има наказания.

След жалби от част от колектива срещу директора Генчо Генев едновременно инспекции започнаха няколко комисии – от Министерството на образованието, от Регионалния инспекторат в Хасково и от Инспекцията по труда.

СпортноПроверките на трудовите инспектори и на МОН на място в училището са приключили. До дни се очакват резултатите от първата, а до средата на следващата седмица – и от министерството. Инспекцията на РИО ще завърши в края на тази седмица.

Предстои да бъдат потърсени обяснения за констатациите и след това ще се прецени дали ще има наказания, коментира пред Haskovo.info началникът на РИО Иван Панайотов. Той отказа да влезе в подробности за откритите нарушения на този етап до приключването на проверките.

Междувременно на редакционната поща на Haskovo.info пристигнаха няколко писма, вероятно от преподаватели в училището, в които се твърди, че злоупотреби няма. Подписката, която беше представена като недоволство срещу директора, била събрана под претекст за увеличаване на заплатите, твърдят още в писмата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
фикс
фикс
08.07.2015 7:19 7:19

ТЪПАКА ПАНАЙОТОВ НЯМА ДА КАЖЕ НИЩО ЛОШО ЗА ДРУЖКАТА СИ ГЕНЕВ, НАЛИ АКО Е ВИНОВЕН, ВЕДНАГА ЩЕ ЛЪСНЕ , ЧЕ ПАНАЙОТОВ ВМЕСТО ДА КОНТРОЛИРА УЧИЛИЩАТА, СИ БЪРКА В НОСА ПО ЦЯЛ ДЕН

хайде, стига вече!
хайде, стига вече!
08.07.2015 8:42 8:42

Абе хора, стига сте винили по цял ден г-н Панайотов! Той да не е денонощно клониран във всяко училище!?!? Всеки директор сам си носи отговорността за това което прави. Нали се явяват на конк*рс, четат законите и наредбите. Стига сте спрягали името на Панайотов. Та той каква вина има, че някой директор прави каквото си поиска и досега никой не се е жалвал.

456
456
08.07.2015 8:50 8:50

Г-н Панайотов, много се изписа преди относно вашето мудно и несериозно поведение относно положението в Хасковските училища. Хайде моля ви заемате важна позиция, която изисква отговорност. Много хора зависят от това. Проявете твърдост!

niki
niki
08.07.2015 9:14 9:14

Трябва да проверят и Нина Стайкова – директор на Паиси Хилендарски. Мисли си че като е приятелка с Панайотов може да прави каквото си поиска. Голяма далавера пада там, но няма кой да провери….

Анонимен
Анонимен
08.07.2015 16:51 16:51

Панайотов е срам за Хасково , мазен ,уяден канцеларски плъх , подлизурко.

iva
iva
09.07.2015 9:00 9:00

Защо никоя медия не публикува , че Пом. Директорката на Спортното Галя Николова на 2-я ден от проверките излезе в болнични , и вече 15 дена не е на работа. От какво се страхува?

Родител
Родител
09.07.2015 9:11 9:11

Заради Алексиева, тази дето държи плаката си преместих детето в друго училище. Тя е срам за образованието. Това училище скоро ще остане без у-ци заради такива като нея. Директора е виновен че ги държи на работа.

Анонимен
Анонимен
11.07.2015 22:55 22:55

Пише се “ директорЪТ“ , НЕГРАМОТНОСТ, само претенции,а не можете правилно да пишете и да се изказвате.СМЕШНО Е!

Back to top button