Регион

Любимец с 3 нови коли за социалния патронаж

КолиДомашният социален патронаж в Любимец от днес разполага с три нови лекотоварни автомобила, съобщават от пресслужбата на кметството.

Те ще се използват за разнос на храна по домовете. Колите са с марка „Дачия“, модел „Докер“ и са закупени със средства от бюджета на общината, след решение на местния парламент. Всяка една от тях е на стойност 22 000 лв. и отговаря на съвременните хигиенни изисквания за пренасяне на храна.

КолиНа официална церемония в двора на Специализираната болница, където се помещава и Социалния патронаж, кметът Анастас Анастасов връчи на шофьорите ключове на новите автомобили и им пожела безаварийно шофиране и навременно доставяне на храна на хората, ползващи социалната услуга.

Сега общината работи за създаване на нова база за нуждите на Домашен социален патронаж. За тази цел се подготвя проект, с който да се направи основен ремонт и да се пригоди за работа на ДСП базата на бивш „Военен гарнизонен стол“ в града.

Идеята за закупуването на нови автомобили за нуждите на ДСП са от миналата година, когато се установи, че наличните транспортни средства често аварират, нуждаят се от ремонт и допълнително натоварват бюджета на общината. Новият автопарк не само ще спести доста от тези разходи, но и ще улесни обслужването на потребителите на социалните услуги, предоставяни от социалното звено.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button