Регион

5 свиленградски села заплашват с протести

ИлюстрацияПет села в община Свиленград са готови на протести заради държавно безхаберие и разбитите пътища, съобщават от пресслужбата на кметството.

Предупреждението е от кметските наместници на селата Райкова могила, Щит, Димитровче, Сладун и Маточина и е в жалба до изпълнителния директор на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров.

Вече 10 г. жителите на тези села очакват да бъде направен ремонт на пътя Свиленград – Маточина. Пътят, който е от републиканската пътна мрежа, е с натрошена и разбита настилка и осеян с дупки. Той е труден за пътуване и създава опасност от произшествия и катастрофи.

Особено належащо е извършването на ремонт на 5-километровата отсечка Димитровче – Райкова могила. Години наред са поставяни многократни искания пред съответните държавни органи, но с мотива, че няма финансов ресурс са последвали откази. Последната подобна молба е отправил лично кметът на общината инж. Георги Манолов към директора на АПИ, който бе в района за откриването на отсечката от автомагистрала „Марица“ през юни. Общината няма правомощия да се разпорежда и поддържа републиканските пътища. За сравнение, общинските пътища са рехабилитирани и обновени по различни проекти на общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button