Хасково

Читалището в Книжовник навърши 115 г. с пищно тържество

ПразникС тържество Народно читалище „Изгрев 1900“ в с. Книжовник отбеляза своята 115-годишнина.

ПразникГост на празника бе художникът и актьор Иван Чаушев, който подари своя картина. Подарък читалището получи и от хасковския художник и музикант Йордан Андонов – портрет на Васил Левски.

Председателят на читалището Лиляна Илчева прочете доклад за дейността на куртурното средище през годините.

Празник„Днес след толкова много години читалището не престава да бъде знак за идентичност на българския народ. Горда съм, че и село Книжовник може да се похвали с богат духовен живот, който съпътства неговото развитие от освобождението на България до наши дни“, каза в словото си кметът на селото Зорка Даскалова.

Тържеството продължи с много музика и танци за жителите и гостите на Книжовник.

Групата за автентичен фолклор към читалището се представи с две песни. Те се готвят за националния събор в Копривщица, а квотата за участие дойде след златния медал на Китна Тракия.

Китка народни песни поднесоха Петя Кенанска и Веселин Арабаджиев. Деца от селото изнесоха рецитал. С танци се представиха и децата от хасковския балет „Тангра“.

Празник  Празник 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
анонимен
анонимен
19.07.2015 18:30 18:30

С книжовник са свързани младежките ми години- най хубавите С умиление си спомням винаги за тнова време Селото беше благоустроено пълно с хора кипеше живот Млади5те хора си оставаха на село събиръха с в младежкия клуб Построиха се много сгради – вилата на язовира млад клуб кметствмото нов краварник детг градина тютюн сушилни в ткзс Хората бяха доволни щастливи Спомням си извести личности от онова време Директора на училището иван Даскала бончо Кмета овчаровСтайко тенишев Парт скретар иван съпрлугата му милка георгиева агрономите стайко г танчев ст арабов а гри54горов съпругата му д-р григорова бай илия п-л на ткзс пилев също п-лна ткзс Аз съм роден в дру2го село но 10 г работа в книжовник ме свързаха здраво с него и сега даже го чувсвам като мое родно

очуден
очуден
20.07.2015 17:50 17:50

Учуден съм от това безразличие най вече на общесвенноста в книжовник Така ли в селото няма хора с интернет и не вземе отнвошение към репортажа за празника Наистина такъв празник и като отговор ––резилВъъзмутена съм

Соловьов -Седой
Соловьов -Седой
20.07.2015 17:57 17:57

Няма какво да се чудиш в селото останаха само пенсионери които не знаят на тоя или на оня свят са а младежите колкото ги има са де*или така че –– Иначе на тая снимка с Ив Чаушев са Лиляна Бай Илиевата Васко и май се мярка и Бистрата Танчева стар обществен и агрокадър

Петя
Петя
21.07.2015 0:45 0:45

Тържеството беше много хубаво.Читалищният секретар Ваня Петкова се беше потрудила здраво,за да се насладим на този красив празник.

Back to top button