Регион

Харманли инвестира в разделно събиране на отпадъците

ИлюстрацияОбщина Харманли ще инвестира в изграждането на две площадки за разделно събиране на отпадъци от домакинствата и за разделно събиране на битови биоразградими отпадъци.

Съоръженията ще заемат обща площ 13.6 дка. Теренът е собственост на община Харманли.

На първата площадка ще се приемат опасни битови и масово разпространените отпадъци, негодни за употреба батерии и акумулатори, излязло от употреба електрическо и електронно оборудване: домакински уреди, информационно и телекомуникационно оборудване, осветителни тела, електрически и електронни инструменти, играчки. Съхранявани в специални съдове, те ще се предават на фирми, притежаващи разрешително за оползотворяване. За разделното съхраняване на течности, като горива, смазочни масла, охлаждащи и спирачни течности ще бъдат осигурени подходящи резервоари.

Другата площадка е предвидена за приемане на отпадъци от растителен произход от бита, които ще се оползотворяват на място чрез ръчно компостиране на открито.  Произвежданият компост ще се използва от Община Харманли за наторяване на зелените площи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button