Регион

В Маджаровско се жалват, че камиони разбиват нов път в жегата

Мост40-тонни камиони, натоварени с инертни материали, разбиват новопостроената асфалтова отсечка между Долни Главанак и Малко Брягово, алармираха читатели на Haskovo.info.

Камионите са за строителството на балкански път, но се движат и в най-голямата жега. Мостът пред Малко Брягово пък вече бил със срутена подпорна стена и гражданите са притеснени, че може да рухне под тежестта на камионите.

„Заличаването  на  нарушената цялост на пътя с трошляк няма да помогне ако това  безумие не се спре. Моля за спешната намеса за ограничаване на товара и възстановяване на разрушения и нагънат асфалт“, се казва още в сигнала, препратен и до областния управител Добри Беливанов.

Кметът на община Маджарово Милко Армутлиев заяви за Haskovo.info, че вече се е запознал с проблема и е разговарял с фирмата изпълнител да спира тежките камиони, когато температурата надхвърли 35 градуса. След приключването на работата ако има разрушени пътни настилки те ще трябва да бъдат възстановени от изпълнителя.

Армутлиев успокои, че подпорната стена, която е рухнала при последните наводнения, не е част от моста, а от пътя към него. По неговите думи мостът е здрав. От общината са кандидатствали за средства за възстановяване на подпорната стена, като се чака финансиране.

От общината обясниха, че пътят, който сега се строи е по програмата за развитие на селските райони. С около 500 000 лв. се прави път, който да бъде използван при гасенето на горски пожари. В тази връзка до октомври трябва да е готова и противопожарна кула, от която да се наблюдават около 80% от горите в Маджаровско.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button