Хасково

Инспекцията по труда глобява Спортното, болници с предписания

ПресконференцияИнспекцията по труда е наложила един акт на хасковското Спортно училище „Стефан Караджа“, съобщи на пресконференция шефът на инспекцията Петър Андреев.

Санкцията е заради това, че един преподавател в Спортното е бил на дългогодишен граждански договор, а е трябвало да бъде на постоянен. Формално актът е за служител без трудов договор. Все още не е издадено наказателно постановление, но в случая глобата е от 1500 до 15 000 лв.

Нарушението е открито в резултат на проверката на Инспекцията в Спортното училище след сигнала на преподавателите и треньорите там.

Haskovo.info припомня, че тази седмица директорът Генчо Генев бе пенсиониран от началника на РИО Иван Панайотов, основно заради влошената атмосфера в училището. На негово място до конкурс бе назначена Силвия Тенчева.

Андреев посочи, че са приключили проверките и по болниците в Хасковска област. Няма фрапиращи нарушения и актове, като са издадени единствено предписания за неспазване на междудневните и междуседмичните почивки. Според Инспекцията това се дължало на недостатъчното медсестри и лекари.

През юни от Инспекцията са извършили 173 проверки, констатирани са 650 нарушения, съставени са 19 акта. Влезлите в сила наказателни постановления са 23 за общо 30 600 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button