Регион

Симеоновградско училище в национална кампания под егидата на вицепрезидента

ИлюстрацияВъпреки че учениците са във ваканция, стартира националната кампания „Заедно сме по-добри в … училище“.

Тя се организира от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ във Велико Търново и други организации.
Целта на кампанията е да събере заедно българи и роми, които да подкрепят чрез доброволен труд училището в своя град или село. Кампанията е под егидата на вицепрезидента на България Маргарита Попова.

Сред 20-те училища е и СОУ „Св. Климент Охридски“ в Симеоновград. То е планирало боядисване и обновяване на физкултурния салон.

Миналата учебна година в симеоновградското училище бе въведен СИП „Фолклор на етносите – ромски фолклор“. Интересът е голям, отчитат педагозите. Наесен се предвижда увеличаване на паралелките, които ще изучават песни, приказки и обичаи на ромите. Школото може да се похвали и с училищен парламент, както и с активен родителски клуб, който е партньор на Център „Амалипе“ в дейността му за образователната интеграция на ромските деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button