Хасково

Георги Иванов оттегли искането си за продажба на имота с бившия затвор

СесияКметът Георги Иванов оттегли искането си за продажба на имота с бившия затвор в Хасково.

Това стана на днешната сесия на общинския съвет. Градоначалникът заяви, че по този начин иска да осигури спокойствие на служителите в общинска администрация, които продължават да бъдат разпитвани от полицията.

Ако приемем предложението сега, то ще отиде по съдилищата, но така или иначе продажбата ще се случи рано или късно. Сега хасковските полицейски служби имат поръчение да вземат главата на Георги Иванов, не прокуратурата – тя се опита преди години и не стана. С тези си опити някои хора се задържат на съответните си места, но докога, ще видим“, заяви от трибуната на общинския съвет Иванов.

СесияТой посочи, че общината разчита на продажбата на общинска собственост и каза, че на 6-месечието неразплатените й задължения са 6000 лв. На този фон други общини имали по 12-14 и 20 млн. лв. задължения.

Общинският съветник от БСП Димитър Шалапатов попита кмета, кой е подписал заповедта за разрушаването сградата на бившия затвор и колко е струвало това на общината. Иванов отговори, че в тази община той издава заповедите, а цената е колкото е била офертата на фирмата.

Haskovo.info припомня, че в понеделник министърът на културата Вежди Рашидов разпореди проверка за разрушаването сградата на хасковския затвор, който през 1970 г. е обявен за исторически паметник на културата с национално значение. От община Хасково пък заявиха, че кметството не е получило сградата като паметник на културата. С решение на Министерски съвет от 2010 г. имотът, в който е бившият затвор е преобразуван от публична държавна в частна държавна собственост, след което безвъзмездно е даден на община Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
димитров
димитров
31.07.2015 10:59 10:59

ееее мушморок си ти бай Гошоо

Dzakardo
Dzakardo
31.07.2015 17:45 17:45

Изрод!!!
Меко казано!!!

Back to top button