Регион

Хванаха 54 нелегални сирийци и 8 каналджии край границата

Илюстрация54 сирийски граждани, преминали нелегално границата, са задържани край с. Капитан Андреево, съобщават от МВР.

Около 3:45 часа, граничен патрул от ГПУ-Свиленград, при обход на маршрута забелязал лек автомобил и два микробуса, спрели на банкета преди бензиностанция в района. Скоро автомобилите потеглили и обърнали в посока към с. Капитан Андреево. Патрулът ги последвал и преди жп. моста колите са спрени.

При проверката на трите превозни средства граничните полицаи открили общо 60 души. Шестима от тях са български граждани, 54 са преминали нелегално на територията на България. Минути по-късно граничният патрул получил съобщение за открити двама души, близо до мястото на задържане на автомобилите, които се опитват да се прикрият в канавката до пътя.

Задържани в този участък от границата са общо 62 души. От тях 8 са български граждани, съпричастни към случая, а 54, от които 20 мъже, 9 жени и 25 деца са сирийски граждани.

Задържани са и трите автомобила: Форд Транзит, Мерцедес и Ауди А-6 , и трите с хасковска регистрация.

Изготвени са необходимите документи за 24-часово задържане на групата, чужденците са настанени в помещения за временно задържане към ГПУ-Свиленград, жените и децата – в обособено помещение за майки с деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button