Регион

Спират частично тока на ВиК-Стамболово заради 320 бона борчове

ИлюстрацияЕВН България ще ограничи частично захранването към ВиК-Стамболово на 3 август поради неплатени стари задължения за консумирана електроенергия, съобщават от дружеството.

Причината е неплатени стари задължения за консумирана електроенергия от водното дружество на стойност над 320 000 лв. за консумирана електроенергия от август 2010 г. до август 2014 г. Към тази крайна мярка дружеството пристъпва след  проведени многократни срещи, опити за намиране на решение и разговори със заинтересованите страни.

Отчитайки ситуацията на ВиК-Стамболово, досега Енергото многократно е проявявало разбиране като е отсрочвала плащанията по тези фактури, в това число са сключвани и спогодби за тяхното разсрочване. За съжаление тези спогодби впоследствие не се спазват. Последната сключена спогодба е от септември 2013 г. със срок до май 2016 г., която също не е спазена.

Предвид летния сезон и с цел да намали максимално ефекта върху водоснабдяването за селата Долно поле, Жълти бряг, Силен, Долно Черковище, Войводенец, Воденци, Пътниково и Стамболово, Енергото ще преустанови електрозахранването към помпената станция само частично. За целта дружеството ще следва график за ограничаване в определени дни от август. Графикът ще позволи на помпената станция да подава необходимите количества вода към захранващата система за населените места. Графикът е изпратен с писмо от 21 юли на ВиК-Стамболово, община Стамболово, областна администрация-Хасково и до Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

ЕВН изразява своята готовност за постигане на конкретни договорености за разрешаване на казуса с неплатените стари задължения на ВиК-Стамболово и е готова да предприеме последващи действия при необходимост.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button