Регион

Димитровградчанка с апел за помощ за болния й мъж

АпелДимитровградчанката Велислава Желязкова изпрати отворено писмо до кмета Иво Димов, общинския съвет и медиите с апел за помощ за болния й мъж Илиян Танев.

Илиян е на 35 г. и страда от тежко заболяване. През 2014 г. е поставена диагноза „Малкомозъчна артериовенозна малформация/Вермис и дясна малкомозъчна хемисфера“ в Неврохирургично отделение на ВМА – София. Направена е операция през февруари 2014 г., която струва 18 000 лв., 8000 лв. от които Здравната каса е върнала след нейното извършване. След интервенцията е настъпило подобрение в състоянието на мъжа. През юли същата година лекарите потвърждават, че Илиян има нужда от повторна операционна намеса. Обявена е дарителска сметка и през август са били събрани необходимите средства. Втората операция е извършена през февруари 2015 г.

След временното подобрение, лекарите съобщават, че има необходимост от трета животоспасяваща операция, която трябва да се направи своевременно. За това са необходими 21 600 лв. Сега семейството ни разполага с 10 000 лв. от Здравната каса и не достигат 11 600 лв.

„Защо се обръщам за помощ отново към вас, мили хора? Аз съм на 27 г. Имам син на 8 г. Работя като шивачка в частна фирма, където не получавам висока заплата. Изплащам ипотечен заем. Съпругът ми не работи от няколко години поради тежкото си заболяване. Моето семейство също не разполага с кой знае какви финансови средства. Разчитаме само на помощта от майката на съпруга ми. Но необходимите за операцията средства не сме в състояние да съберем – близките ни също не са заможни хора. Зная, че болките на всички ни са много. Трудностите – също. Но когато един млад човек е тежко болен, а той е баща на детето ти, а ти си в безизходица, най-първото нещо, за което се сещаш е да подириш помощ… Е, аз разчитам на вашата! И детето ми също! Ще бъда благодарна за всеки изпратен лев, защото зная, че той ще има цена – изкаран е с труд и е знак за истинско милосърдие. Предварително се прекланям пред тези от вас, които ще заделят от своите средства, за да помогнат на мъжа ми да живее, а на детето ми да има баща. Себе си оставям накрая…“, казва в отвореното си писмо Велислава.

Съществува вече открита дарителска сметка: Илиян Бойков Танев BG85RZBB91551004817177 Райфайзен банк.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button