Хасково

Прокуратурата разследва инцидента с падналия хеликоптер

ИлюстрацияРайонна прокуратура-Хасково образува следствено дело за управление без необходимата правоспособност на въздухоплавателно средство, при което по непредпазливост са причинени имуществени вреди другиму, съобщават от прокуратурата.

Както Haskovo.info писа, хеликоптерът падна вчера край Узунджово, а при инцидента няма пострадали. Сигналът на тел. 112 е подаде към 9 часа. В съобщението се казва, че машината „Робинзон R 22 Beta“ се е разбила в местността „Банева чешма“
Досега е установено, че машината е паднала, приблизително от един метър височина, при опит да излети. В хеликоптера са пътували две лица – баща и син. Нанесени са имуществени вреди. Хеликоптерът е частна собственост, която е в процес на установяване.

Вероятната причина за падането е вследствие на страничен вятър и загуба на контрол.

Под ръководството на Районна прокуратура-Хасково е направен оглед, разпитани са свидетели, ще бъдат назначени експертизи. Изискани са данни за регистрацията на вертолета, документи за собственост и за правоспособност за управление на въздухоплавателното средство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button