Регион

Арестуваха двама за градината с канабис в Изворово

Канабис, архивДвама са задържани за откритият близо декар канабис в къща в харманлийското село Изворово, съобщават от прокуратурата, която вече е образувала досъдебно производство.

Както Haskovo.info писа, на 31 юли в двуетажна къща в селото при претърсване и изземване са открити 153 броя растения от рода на канабиса.

Растенията са с височина от 110 см до 170 см, а за отглеждането им е изградена поливна инсталация. В приземния етаж на частния дом е открито помещения за отглеждане на разсад за канабис. Намерени са инструменти за обработка, препарати, торове, пестициди за третиране на растенията.

На втория етаж е открито помещение със стилажи за сушене на канабиса, оборудвано с въздухопроводи и вентилатори. Върху стилажите е намерена и иззета зелена листна маса с общо тегло от 1600 грама, която реагира на полеви тест за канабис. Отделно от нея в пластмасов бидон е открита зелена листна маса с общо тегло  1200 грама.

Общото тегло на намерените съцветия канабис е 2800 грама.

Под ръководството на Районна прокуратура-Харманли се извършват активни процесуално-следствени действия, разпитват се свидетели и са назначени експертизи. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button