Хасково

Посрещнаха медалиста Никола от Световните игри в САЩ

Посрещане11-годишният Никола Николов, който спечели два медала за България от Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Лос Анджелис, бе официално посрещнат днес в областна администрация – Хасково.

Haskovo.info припомня, че Никола се окичи със сребърен медал в спринта на 100 метра, бронзов медал на дългия скок и е с голям принос за четвъртото място на българската щафета в 4 по 100 м.

ПосрещанеОбластният управител Добри Беливанов заяви, че се гордее с успехите на Никола. Момчето призна, че е вложило много труд за спечелването на медалите и благодари на всички, които са го подкрепяли, на преподавателите си и на треньора Димитрия Халилямова.

В игрите са взели участие 7000 атлети от 170 държави, като сегашното представяне на България е най-доброто в историята със спечелените 29 медала: 6 златни, 12 сребърни, 11 бронзови, 8 четвърти места и 4 пети.

Вчера българските спортисти бяха посрещнати в София, като Никола получи отличителен знак от министъра на спорта и статуетка от Маргарита Бербатова.

Бащата на момчето отец Никола призна, че семейството е изживяло големи емоции по време на игрити и благодари на всички за подкрепата.

 Посрещане Посрещане 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
333
333
05.08.2015 14:12 14:12

xubava best. zdrave za momceto i uspexi.xalilamova, derzai.

Back to top button