Кметът на Хасково с писмо до премиера за разпределянето на еврофондовете

Георги ИвановКметът на Хасково Георги Иванов е изпратил писмо до премиера Бойко Борисов, разтревожен от изказвания на народния представител и председател на ГЕРБ – Хасково Делян Добрев.

От интервю на г-н Добрев става ясно, че условието гражданите на една община да имат възможността да се възползват от Европейските фондове е кметът да е от ПП ГЕРБ, се казва в писмото. Така според Иванов Добрев отговарял на въпросите на гражданите през последните години защо в Хасково не се случват проекти, за които от години се чака.

Георги Иванов припомня, че през последните няколко години общинска администрация Хасково има одобрени и финансирани проекти за 6 765 9411 лв.

През годините не искахме да вярваме, че финансовите инструменти на Европейския съюз се «разпределят» по непрозрачни, необективни и тясно партийни критерии. Не веднъж във Ваши изказвания сте подчертавал факта, че през управленията на Вашите кабинети не се допуска «разделяне» на кметове по партиен признак, пише кметът на Хасково.

В предизборна обстановка поемането на ангажименти пред гражданите е най-често срещаният похват, пише още в документа. Иванов изразява разтревоженост от тона на изказванията на Добрев, според които изпълнение на един или друг проект зависи от партийната принадлежност на кмета на общината.

Георги Иванов пише, че е съгласен, че от липсата на инвестиции в една община страдат най-вече обикновените хора и споделя, че българското законодателство не дава кой знае какви възможности на местната власт да привлича инвеститори. Това било «възложено» от нормативната уредба на централната власт – изпълнителна и законодателна.

Аз не смятам, че Хасково, макар и с много по-малко възможности и финанси отстъпва с централната си градска част на големите градове, не без помощта на управляваните от Вашето правителство Европейски програми, пише още Иванов и допълна, че разликата е, че на нас не ни достигнаха сили да се разпрострем и в крайните квартали и селата, заради неодобрени проекти по вече ясна причина.

Искрено се надявам, че в стремежа си да бъда уязвен, г-н Добрев не подценява направеното в Хасково, което се оценя от гражданите ни последователно на последните четири местни избора. В Хасково се направи не малко през последните години, предстои да се прави още много, а ангажираността на кмета и народните представители от региона може само да бъде от полза на всички, се казва още в писмото.

Георги Иванов определя като обидно в държавата ни да шестват сезонни политически изказвания, които превръщат изборите за мнозина не в съревнование на идеи, не в поемане на ангажименти, не в изразяване на интересите на различни социални групи, а в проста интригантска схватка, извиваща ръцете на участниците.

В края на документа Иванов изразява надежда, че Борисов не се съгласява с позицията на Делян Добрев относно финансирането на определени общини според партийната воля

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

15 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Асен
Асен
26.08.2015 19:19 19:19

Абе тоя мародер какво се прави на божа кравичка!

хдйдб
хдйдб
28.08.2015 7:32 7:32

Вижте сега,проблема с Георги Иванов не идва от това ,че човека не е направил нищо за нашия град. През последните години,откакто този човек е на власт Хасково придоби европейски вид ,а и нека не се лъжем ,който и да дойде на власт ще краде .Това е неизбежно.За мен основното ,което е на минус е липсата на университет ,с който да се привлекат млади хора .

nik
nik
27.08.2015 13:59 13:59

Май вече започна да усеща, че няма да му се отвори парашута и премина на вълна „съжалете жертвата“. А когато преди няколко месеца се пъчеше пред БТВ, че имал достъп до информация и затова имал право да си прави мръсните сделки с които ощетява общината и си пълни джобовете, тогава още му беше широко около врата. Всичко се връща г-н Иванов!

Hsgsj
Hsgsj
27.08.2015 11:29 11:29

Kak moje danacite na moqta kola v dimitrovgrad da sa 170 lv v haskovo 370mahaite go toq

Georgi
Georgi
27.08.2015 9:07 9:07

Абе Кмете стига рева вече. Сега рекерираш фирмите наред ,най ни воя ти рекет на веспрема заведенията искаш им по 50 лв за канеф,иначе няма лиценз да работим.махай се вече от Хасково наглец. Приказката парите миришат е баш за теб в тази ситуация. Не се наяде на пари и власт за 16год.

Ш
Ш
27.08.2015 8:36 8:36

Георги Иванов е синоним на рекет и корупция и направи свои роби всички фирми в региона.
Защото не е възможно да работят без негова благословия срещу определена сума или дял от тях. Пример е европът на Златко Марчев. Той бе на колене защото кметът отксза да му плати над 4 мил лв. Накрая му взе фирмата. И отпусна примката.

hahaha-smeshnik
hahaha-smeshnik
26.08.2015 23:05 23:05

Kmeta pishe na Boiko: molia drugarko toi me bie!

Ирена
Ирена
26.08.2015 22:59 22:59

Да прав е г-н Добрев, само инвестициите ще осигурят бъдещето на Хасково. Видяхме този какви ги навърза- рушвети и изнудване. Питайте една фабрика за лютеница защо си направи завода в Стара Загора.Изнесе там основното си производство въпреки че централата е в Хасково собствениците а от тук. Ще ви кажа защото Негово Величество Кметът им е поискал толкова пари ,с които в Стара Загора могат да направят две фабрики. Ей затова няма инвеститори

припомням
припомням
26.08.2015 22:56 22:56

Бъ
Само да п.и омтя един цитат от интервюто на Д.Добрев: „Бъдещето на Хасково зависи от инвестициите. Необходими са хиляди нови, високоплатени работни места. Както и ударно усвояване на средства от еврофондовете. За тези години в Хасково е имало само два проекта по Оперативни програми, между другото и двата по времето на правителството на ГЕРБ. Но това е крайно недостъчно. Много по-малки общини усвоиха стотици милиони от ЕС. В следващият мандат Хасково трябва да привлече най-малко 200 млн инвестиции. И това ще стане, но ако има компетентна, честна и отворена община.“–- Изключително вярно.

да живее
да живее
26.08.2015 22:38 22:38

на кого се опълчва.това по скоро ми прилича на : извинете т-н премиер не ме бийте силно, дайте да се разберем нещо ще има за мен, и голямо нещо за вас . хайде да се договорим че да си спася главата отново- гад мръсна е тоя узунджовски крадей, ей, сега се надупва на Бойко ама дано оня не се полакуми ами да го укауши най после.

Да живее Хасково
Да живее Хасково
26.08.2015 22:34 22:34

Браво на Кмета. Мъж на място. Не го е страх да се опълчи на хранениците на властта.

За кмета
За кмета
26.08.2015 22:07 22:07

Мога да кажа две думи…Кмета е пич!!!

Стинг
Стинг
26.08.2015 20:55 20:55

Как така нямало пари за кметовете който не са от ГЕРБ а Гошка ти си спечелил 6-7 милиона. Тъпотията ти няма край. Узунджовски цигански лъжи. Тая статия е пълен мармалад.

Александър
Александър
26.08.2015 19:38 19:38

А тоя дерибей защо не казва как прогонва чуждите инвеститори от града и как им „извива“ ръцете с „дарения“,рушвети и натиск да използват близки до семейството му и на семейството му фирми за определени услуг и материали?!
Какво е направил за града? Напълнил е джобовете на гореспомените фирми за ремонти и подобрения,изпълнени с възможно най-долнокачествени материали.Един очЕваден пример-плочките в обновения център на града още на следващата зима започнаха да се ронят и да се рушат,цялата нивелация на улиците е прецакана от хлътвания.Изтипоса разни кичови абстракции от типа на бухали,“зависти“ и изплагиатствана от американците вещица.А сега ни очаква и поредното недоразумение „каун“! Да не говорим на отвратителния часовник пред „Аида“,който за нищо не става и отдван е изгнил!Точно тоЯ самозабравил се кмет няма никакво основание да говори за политика.Кък какви ли не парти и коалиции се присъединяваше,само и само да остане на власт и да феодалства и дерибейства!
И вместо на прави града ни с повече зелинина и да бъде по свеж,той го покри с долнокачествени плочки,изсече дърветата,покри реката,поля я с асфалт и „нагъчка“целия град с нелепи строежи!

skinhead
skinhead
28.08.2015 16:10 16:10

На който не му харесва Хасково,нека си ходи на село! ..в противен случай ще подхвърля на кмета идеята да направим космодрум…и ще натоварим всички тъпаци на една ракета и право в космоса!

Back to top button