Хасково

Грациите от „Рона“ на конкурс за красота след академията в Банско

РонаХасковският балет „Рона“ с хореограф Милена Налбантова се завърна от ползотворно участие в Премиер лятната танцова академия в Банско.

РонаАкадемията е припозната от Световната артистично танцова федерация и сертификати получиха 18 танцьори. Семинарите бяха интензивни – сутрин и следобед, а вечер имаше уркшопове по театрално майсторство, актьорски грим. Децата бяха още на конна езда, имаха тематично латино парти, а в края и фестивална програма, от която купата отиде при „Рона“, в конкуренцията с руски балет. Гост преподавател бе Стефан Николов.

В Банско танцьорите ни положиха основите на репертоара си за новия сезон. Налбантова е амбицирана да изработи тематичен спектакъл и за това на академията е акцентирано върху съвременното танцово изкуство и театралното майсторство.

Тази събота балетът ще участва в програмата на конкурса за красиво и хармонично тяло край басейн в Минерални бани. Той се организира в рамките на Празника на минералната вода, здравето и красотата, а от „Рона“ са подготвили богат репертоар.

Рона   Рона

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button