Регион

10 км от пътя покрай оградата с Турция вече е готов

ОградаБлизо 10 км. от пътя покрай временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница, вече е готов, съобщават от пресслужбата на областна администрация.

Останалите 24 от общо 34-те км на територията на Хасковска област са трасирани и се предвижда да бъдат завършени до края на октомври. Държавно предприятие „Транспортно строителство и възстановяване“-София изпълнява изграждането на пътя.

Припомняме, че първата копка на временното съоръжение от възпрепятстващ тип бе направена на 17 юли. Във връзка с установилата се трайна тенденция за увеличаване на миграционния натиск по границата и в съответствие с правната допустимост на действащото българско законодателство, Министерския съвет взе решение за изграждане на оградата.

Самото съоръжение също се строи. До средата на октомври се предвижда да са готови 10 км. от него на територията на нашата област. В същото време, докато те се строят, от пловдивската фирма изпълнител подготвят елементите за останалата част.

За Хасковска област защитното заграждение започва от гранична пирамида 320 – на 500 м. от ГКПП „Капитан Андреево“ и завършва до гранична пирамида 280 – на около 2 километра от село Маточина, на брега на река Тунджа. Дължината му е 33.6 км.

Стойността на пътната част е 3 824 000 лв. без ДДС, а на конструктивната – 20 226 577 лв. без ДДС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button