Хасково

Камерите на АПИ не засичат скоростта, само броят автомобилния трафик

КамериКамерите, които от Агенция „Пътна инфраструктура“ монтират в Хасковска област, не засичат скоростта на автомобилите, уточниха пред Haskovo.info от КАТ и Областно пътно управление.

Както Haskovo.info писа това са автоматични преброителни постове, които снимат трафика и в двете посоки и броят преминаващите автомобили. Записва се номера на колата и модела. Те обаче не са свързани с КАТ, от където допълниха, че засега в Хасковска област нямат стационарна камера за засичане на скоростта, а само мобилни.

Haskovo.info припомня, че монтирането на камерите на АПИ в Хасковско започна в началото на лятото. Две са на входа на Димитровград откъм Хасково, на изхода на Хасково за Кърджали, при с. Горски извор и с. Козлец. Наскоро бяха монтирани и такива на пътя Димитровград – Хасково до разклона за бившето летище „Узунджово“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Станимир
Станимир
02.09.2015 1:00 1:00

И закво се хвърлиха 4млн лева само за статистика? Така и така ще се дават пари, да бяха дали 6 млн и да сложат радари. Да видим дали ще карат като ненормални и колко ще намалеят ПТП-тата и смъртните случаи……

тъпотия
тъпотия
02.09.2015 9:19 9:19

Наистина не разбирам за какво броят трафика. вместо да ограничат скоростта и с това и катастрофите и жертвите те ще ни броят. тъпа история и харчене на пари

Dimo
Dimo
02.09.2015 9:35 9:35

Не е точно така. Преброяването на трафика е важно с оглед качественото управление на пътните потоци и бъдещите подобрения и разширения на инфраструктурата. Това е рутинна европейска практика. Напълно съм съласен обаче с предните коментиращи, че можеше спокойно да се включи и функция за засичане на скоростта и да се свържат с КАТ. Нуждата от контрол по българските пътища е крещяща. Лесно можеше с един к*ршум да свалим два заека, ама на.

пътник
пътник
05.09.2015 8:38 8:38

Нищо не може да помогне! Какво като някой отнесе глоба! Какво като има камери – скоростта се намалява пред камера и после после пак вдигат 150 км в час. В тази държава всеки си мисли, че е изключение от правилата, че на него нищо него нищо няма да му се случи. И след като закона и съдебната система дава мижави наказания – защо да се съобразява. Всеки ден по новините се казва са смъртни случаи при катастрофа и за точещи се дела! Кой и от какво да го страх. То ясно, че на морал и съвест не може да се разчита!

Back to top button