Хасково

Хасковлийката Анета Читкушева първа на бридж, отборът – финалист

ОтборБългарска Бридж Федерация проведе 3-ти Младежки бридж лагер в Приморско.

В него участие взеха общо 78 момичета и момчета от 12 града на възраст от 8 до 25 г. Участниците бяха разделени в две категории – напреднали и начинаещи.

При начинаещите представител на Хасково бе Анета Читкушева. Тя участва в 3 отделни турнира, като в последното състезание за двойки спечели първо място с партньорката си Ирена Алексиева от Варна.

При напредналите се състезаваха 10 отбора в Младежко отборно клубно първенство 2015 г. – от 4 до 6 състезатели в отбор. Хасково бе представляван от отбор КСБ „Радков“ , в състав: Ангел Тодев, Гергана Тенева, Георги Тончев и Мирослав Стойчев с треньор Теню Тенев. Състезанието протече в 2 етапа: кръгова схема (всеки срещу всеки) и полуфинали и финали. Нашите младежи завършиха втори в първата фаза, победиха в полуфинала и загубиха с много малка разлика финала от СМГ София.

Анета Читкушева (1 място) и отбор КСБ „Радков“ (2 място) за пореден път затвърдиха добрите традиции на хасковския спортен бридж.

След започване на новата учебна година ще стартира нов курс за обучение по спортен бридж в началото на октомври.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button