Регион

Димитровград чества 68-годишнината си

ДимитровградДимитровград празнува днес 68 г. от основаването си.

Началото на първия социалистически град на България е поставено на 10 май 1947 г. Тогава пристигат 40 младежи, за да изградят „града на мечтите“. Те са последвани от десетки хиляди други младежи. Димитровград е основан на 2 септември 1947 г. с указ на тогавашния министър-председател и лидер на БКП Георги Димитров, като се свързват селата Раковски, Мариино и Черноконево. За изграждането му е сформирано младежко бригадирско движение, в което младежи от различни краища на страната работят безплатно. Градът е построен от 50 000 бригадири, които пристигат от 963 български градове и села. Част от тях стават жители на новия град.

На тържествена сесия днес ще бъдат връчени почетните отличия на новоизбраните почетни граждани на Димитровград – диригентът Доцо Вътков и д-р Марко Лафчийски. В 20 ч. на откритата сцена на пл. „България“ е кулминацията на тържествата с празничен концерт с участието на актьори от шоуто „Като две капки вода“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
седесар
седесар
02.09.2015 12:27 12:27

Защо не сменят това име бе –например костовград неинскиград или още по добре бойковград – на нашето слънце

ivanova
ivanova
02.09.2015 14:24 14:24

Като пишите простотии поне се аргтоментирайте

Г.Димтров--Тарабата
Г.Димтров--Тарабата
02.09.2015 15:00 15:00

В едно изречение две правописни грешки……Иванова__аргУментирайте…пишЕте……..Изключвам липсата на една запетайка……..Името Димитровград е срамно и позорно….Георги Димитров е най-големият терорист,продажник,българоубиец,родоотстъпник и пияница в българската история…..Името на града е еквивалент на Хитлерград………Засрамете се––-ГРАД НА АНГЕЛИ ..хахахах…..

Back to top button