Регион

Хиляди контрабандни цигари спипаха на „Капитан Андреево“

Цигари1170 кутии или 23 400 безакцизни цигари откриха и задържаха при съвместна проверка митнически и гранични служители на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Лек автомобил марка „Мерцедес Ц 220“ с пловдивска регистрация, пристига на пункта от Турция. В автомобила пътували шофьора и негова спътничка, български граждани. Превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка по искане на служители на Гранична полиция. При проверката митническите служители откриват на три места под стелките в купето и багажника на автомобила укрити сакове, пълни с  цигари от марката „Karelia“, всички без акцизен бандерол. Цигарите се оказали собственост на шофьора на автомобила, на когото е съставен акт по Закона за митниците. Тютюневите изделия са иззети.

При друг случай митническите служители откриват 190 кутии – 3800 контрабандни цигари, укрити в специално изграден тайник в лек автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. В автомобила пътували мъж и жена, български граждани. При проверката митническите служители открили тайник в задната броня на автомобила, в който били укрити цигарите. Цигарите се оказали собственост на жената, на която е съставен акт. Съставен е акт и на шофьора на автомобила като при преминаване през държавната граница е използвал превозното средство, в което е установено наличието на тайник.

9860 къса цигари без бандерол иззеха икономическите полицаи от Свиленград. Вчера те са проверили 2 обекта в Любимец. В първия, намиращ се на улица „Сакар“ и стопанисван от 25-годишна жена са открити 600 къса от общото количество. Съставен е акт. Останалите 9260 къса са намерени в склад на общинския пазар в града, собственост на 53-годишна любимчанка. По случая е образувано досъдебно производство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button