Регион

Димитровград отличи 8 от младите си таланти на празника

ПразникОсем млади таланти бяха наградени тази вечер на тържествата по случай празника на Димитровград.

Отличия получиха: Боряна Димова от 10 клас ПМГ „Иван Вазов“, която спечели второ място на Международен конкурс „Математика и проектиране“ в Москва, Русия, Веселин Петров – 10 клас Езикова гимназия „Иван Богоров“, който е втори на международен турнир по борба в Машат, Иран, Виктория Бобева – трета на Европейското по борба за юноши и девойки до 20 г. в Истанбул, Турция, студентка в НСА, Димитър Иванов – 12 клас ПГ „Асен Златаров“ – трети на Европейското по борба за юноши и девойки в Истанбул, трети на Световното за юноши и девойки в Бразилия, Жулиета Вълева от 4 клас в ОУ „Пенчо Славейков“ – първа на международен турнир по джу-джицу в Алексинац, Сърбия, Иван Янев – 6 клас ПМГ „Иван Вазов“ втори на турнира в Сърбия, Лора Бакалова – 4 клас ОУ „Пенчо Славейков“ трета на Международния турнир в Сърбия и Микяй Наим от 11 клас на Езикова гимназия „Иван Богоров“ – втори на Европейското по борба за юноши и девойки в Истанбул.

ПразникТържественото честване на 68-ия рожден ден на града започна с издигане на националното знаме. В церемонията участие взеха рота от хасковското военно формирование 52 740 и духовият оркестър. Музикален поздрав отправиха певците от вокална група „Таралежите“.

Сред официалните лица бе министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, която поздрави димитровградчани с празника. Поздрав към съгражданите си отправиха кметът Иво Димов, председателят на общинския съвет Стефан Димитров и Доцо Вътков, който заедно с д-р Марко Лафчийски бяха отличени за почетни граждани на Димитровград.

В празничния концерт участваха актьори от шоуто „Като две капки вода“ с водещи Рачков и Зуека и изпълненията на Ненчо Балабанов, Милица Гладнишка, Рафи, Криско и Албена Михова. Празникът ще се запомни и с пищната заря.

Празник  Празник 
 Празник  Празник
 Празник  Празник
 Празник  Празник
 Празник  Празник


 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ивайло
Ивайло
03.09.2015 9:12 9:12

Нима световно известният „Галаксико“ този път беше пренебрегнат?

Back to top button