Хасково

75-годишна хасковлийка хвърли бастуна чрез спорт

ТренировкиСтефка Тянкова от Хасково, която след месец ще навърши 76 г., доказа, че възрастта няма значение, за да започнеш да се занимаваш със спорт.

След куп проблеми с кръста и гръбнака, тя започнала да тренира в спортната зала и само за три седмици успяла да се изправи и да хвърли бастуна.

ТренировкиБаба Стефка започнала тренировките след препоръка от лекаря си, че трябва да се раздвижи. Първите й упражнения били на шведската стена.

„Още първата седмица се изправих. Като се изправих, ми дойде кураж и продължих с други упражнения„, разказа Стефка. Тя никога преди не се е занимавала със спорт, а е работила като главен икономист.

Всички в залата са впечатлени от нея. „За първи път идват такива възрастни хора в залата ми. Доволен съм от Стефка – рано или късно всеки се замисля за здравето си и почва да тренира“, заяви треньорът Людмил Димитров.

„Аз вкъщи непрекъснато работя, не мога да седна и да седя. И тук така. Те си почиват, аз продължавам. Няма норми, с които може да се измери ползата от упражненията, такава норма не съществува„, допълни Стефка Тянкова.

Тренировки   Тренировки

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
седларов
седларов
03.09.2015 14:43 14:43

Още първата седмица се изправи54ла Ами ако тренир месец или не дзй боже година Не се опитвам да си представя какво ще стане Пенсиите вадете пенсиите и на опашка при треньора людмил димитров не се скъпете там е истината там е живота Нека фитнесклуба с3 превърне в наш втори д0ом

Back to top button