Регион

Няколко села на протест заради разбит път край Харманли

ПротестДесетки жители на Харманли и околните села се събраха на протест заради разбития път при харманлийското с. Българин.

Веднага след започването на организацията за протеста от Агенция „Пътна инфраструктура“ са асфалтирали най-големите дупки по пътя. Хората тук обаче настояват да бъде изграден чисто нов път, чието трасе беше проектирано още преди 3 г. и дори строителството му започна, но бързо беше спряно заради липса на пари.

ПротестХората от село Българин и хиляди преминаващи през шосето вече години наред чупят колите си по едва трикилометровия участък до Харманли.

Протестиращите недоволстваха, че пътят не се поддържа 20 г. и казваха, че каквато е държавата, такива са ни и пътищата.

Кметът на Българин Митко Тонев каза, че в понеделник е пуснал писмата до АПИ – Харманли, Хасково и София и за това са запълнили някои дупки.

ПротестВъпреки това хората излязоха на протест. Те настояват за чисто ново трасе, което вече е проектирано и заради него дори са изместени част от гробищата в Харманли. Пътят е исторически в политически план, защото няколко правителства вече обещават да го оправят.

„Отиде си братко, отиде си Станишев, нищо. После дойде Бойко като каза – тука режем – 5 милиона, тогава областният управител, пускаме, почваме, покопаха, покопаха и приключиха. После дойде Орешарски – те пък почнаха от тука да копаят, и той си отиде и нищо“, коментира кметът на Харманли Михаил Лисков.

А през това време движението по кривия участък с дължина само 3 километра е изключително трудно.

От АПИ обясниха, че се търси финансов ресурс за продължаване на проекта за нов път.

Тъй като засега пари за новото започнато и недовършено трасе няма, хората в региона ще трябва да се задоволят със старото, но закърпено шосе.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.09.2015 16:37 16:37

Когато бъде избран ГЕРБ-аджииски кмет в Харманли, тогава пътя ще бъде основно ремонтиран.

Анонимен
Анонимен
11.09.2015 9:04 9:04

не е вярно че са 20г без ремонт……повече от 30 са……

Back to top button