8 кандидати ще се борят за кмет на Хасково

ИлюстрацияОсем са кандидатите за кмет на Хасково, които бяха регистрирани от Общинската избирателна комисия за участие в местните избори на 25 октомври. Днес бе крайният срок за това.
 
В последния ден се регистрираха Мюмюн Мюмюн от ДПС и Иван Господинов от партия ДЕОС. Преди тях регистрация получиха: Добри Беливанов от ГЕРБ, Желю Желев („Атака“), Кръстьо Кръстев (НФСБ), Божидар Драганов от БСП, Лиляна Петкова от „Зелена партия“ и Георги Иванов от коалиция „За Хасково“.
 
Днес бе регистрирана и съветническата листа на ДПС от 22 членове, като първите трима са Йозджан Мехмед, Мюмюн Мюмюн, Танер Емин. От партията ще се борят за кметове и в 16 села.
 
ДЕОС регистрираха листа от трима кандидат-съветници: Иван Господинов, Симон Зенопян, Марин Асен Любенов Коджаиванов.
 
ОИК регистрира и листата на партия „Нова сила“ от 12 членове, която се води от: Недялко Вапцаров, Георги Майоров, Цанко Плачков.
 
НФСБ ще се бори за кметове в 7 хасковски села.
 
Съветническа листа от 13 човека регистрираха от партия „Българска демократична общност“ с водачи: Атанас Атанасов, Веселин Барбов, Николай Конгалов.
 
Листата си успешно регистрираха и от „Българска социалдемократическа партия“, съставена от 5 човека, като първите трима в нея са: Димитър Янев, Павлина Стефанова, Красимир Тодоров.
 
Партия „Движение за социален хуманизъм“ регистрира съветническа листа от трима кандидати: Иван Педев, Господин Тенев и Стаю Педев.
 
Листата на политически клуб „Екогласност“ е от 7 човека, а първите трима са: Емил Георгиев, Мирослава Гигова, Стоил Стоилов.
 
Днес ОИК отказа регистрация на независимия кандидат за общински съветник Христо Митвичин, издигнат от инициативен комитет, защото в подкрепа на кандидатурата му са депозирани 648 имена на гласоподаватели, а по закон се изискват не по-малко от 1000 подписа.
 
Тегленето на жребия за определяне на поредните номера на партиите, коалициите, местните коалиции и независимите кандидати в бюлетините за гласуване за общински съветници ще се проведе в зала „Хасково“ в сградата на общинска администрация на 23 септември от 17 часа. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1111
1111
23.09.2015 11:57 11:57

новият стар кмет- георги иванов, честито. един и същ сценарий в поредните избори за пожизнено абонирания за кметското място георги иванов…….

Back to top button