Хасково

Липса на адвокат пак отложи делото срещу биячите на старците от Малко градище

ДелоОтсъствието на адвоката на Стойчо Огнянов стана причина за втори път да не бъде даден ход на делото срещу обвиняемите за грабежа и побоя на възрастното семейство от с. Малко градище.

ДелоЗащитникът е депозирал молба в Хасковския окръжен съд, че има разминавания със защитната линия на Огнянов, който иска делото да се гледа по съкратеното производство. Адвокатът обаче нямал готовност да изготви споразумение с прокуратурата. За следващото заседание на Огнянов ще бъде назначен служебен адвокат.

Haskovo.info припомня, че обвиняеми са Васил Атанасов, Стойчо Огнянов и Иван Георгиев. Те бяха задържани под стража на 17 ноември миналата година. Обвинението е, че през нощта на 3 ноември тримата маскирани нахлули в къщата на 82-годишния Боню и 77-годишната Мавруда Боневи в любимешкото село и им нанесли жесток побой. Нападателите търсели пари и с бой и изтезания задигнали близо 2500 лв. от възрастните хора.

ДелоПострадалите бяха настанени със счупени ръце и множество наранявания в хасковската болница. Насилниците задигнали и мобилните телефони на семейството и резачка, по които впоследствие бяха задържани.

Днес в съдебната зала бе и възрастното семейство Боневи, които споделиха пред медиите, че се възстановяват трудно и още са в стрес. Те живеят при близките си в Свиленград.

Защитникът на Атанасов за пореден път поиска изменение на мярката за задържане в по-лека, съдът обаче не уважи искането.

Следващото съдебно заседание бе насрочено за 29 октомври.

Дело  Дело 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button