Регион

Хванаха ученик за каналджийство на „Капитан Андреево“

Снимки от прокуратуратаРайонна прокуратура-Свиленград води бързо производство срещу 18-годишния Добромир Д, от Хасково, ученик от 12 клас, за каналджийство, съобщават от прокуратурата.

На 27 септември около 16 часа лек автомобил – миниван „Нисан Серена“, с пазарджишка регистрация, управляван от Добромир Д., преминава, без да спре за проверка и удря последната бариера на турския граничен пункт Капъ Куле. Когато влиза на българска територия – на ГКПП „Капитан Андреево“, шофьорът спира автомобила в платното за излизане от България, и на линията за гранична проверка слиза от минивана и прави опит да избяга извън пункта.

Снимки от прокуратуратаСлужители на Гранична полиция го задържат в района на пункта след преследване. В автомобила, чиито стъкла са били облепени с части от кашони, за де не виждат пътниците, са открити 12 чужди граждани. При проверка се установява, че това са две семейства от Сирия и Ирак, които пътуват със седем малолетни деца, на възраст от 7 до 14 г. Пред българските власти те обяснили, че били качени на автомобила от кюрдски каналджии близо до граничния пункт Капъ Куле, за което заплатили в Турция по 250 щатски долара на човек.

Добромир Д. е трябвало да ги прекара в България, като същия ден той е преминал пеша границата от България за Турция. Установено е, че миниванът по документи е собственост на мъж от Велинград.

Под ръководството на Районна прокуратура-Свиленград по бързото производство са разпитани свидетели, установява се собствеността на автомобила и лицата, които са го управлявали при напускане на страната. 12-те чужди граждани от Сирия и Ирак са подали молба за получаване на статут на бежанци, настанени са в Разпределителен център в Елхово. Добромир е бил задържан за 72 часа, а след това е с наложена мярка „гаранция“ 1500 лв. До 7 дни прокуратурата ще внесе обвинителен акт по повдигнатото обвинение срещу него за прекарване на хора през границата без разрешение на органите на властта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
УЧИТЕЛ
УЧИТЕЛ
01.10.2015 19:14 19:14

Ученика е от МЕХАНОТО нали ? А дали има отсъствия за деня …… едвали !
С тоя корумпиран началник на инспекторат по образованието в Хасково ИВАН ПАНАЙОТОВ всичко е НАРЕД .
ПРИ ТЕЗИ МНОГОБРОЙНИ НАРУШЕНИЯ ОТДАВНА ДИРЕКТОР И НАЧАЛНИК ТРЯБВА ДА БЪДАТ УВОЛНЕНИ !
НО В ОБРАЗОВАНИЕТО КОРУПЦИЯТА Е В СИЛА!

111
111
01.10.2015 21:29 21:29

Не е от механото.Като напъден неудачник иди другаде да си избиваш злобата и комплексите!

учител
учител
01.10.2015 21:37 21:37

Познавам ученика Добромир Д. като скромно и изключително трудолюбиво момче.Възможно е някой да го е подвел

до учителя
до учителя
01.10.2015 22:04 22:04

Виж календара-27.9 е неделя.Ти сигурно и в почивните дни пишеш отсъствия….

байрям
байрям
03.10.2015 13:08 13:08

карадимова е лизбийка ,андреева по история обича масажите в хранилището и повече даже.

Back to top button