Хасково

Описаха историята на хасковската адвокатура в 600 страници

ПремиераМонографията „История на хасковската адвокатска колегия“ с автор Георги Туртуриков бе официално представена тази вечер в театър „Иван Димов“.

 ПремиераКнигата от 600 страници се посвещава на 136-годишнината на Хасковската адвокатура (1879 – 2015) и на 90-годишнината от създаването на първия Адвокатски съвет към Адвокатска колегия – Хасково.

В началото приветствие отправи председателят на хасковската адвокатска колегия Меглена Гунчева. Тя обясни, че написването на историята е било възложено от адвокатския съвет преди 2 г. Адв. Гунчева каза, че историята съдържа интересни факти и описва стотици достойни личности с техния автентичен житейски и професионален опит.

ПремиераГеорги Туртуриков благодари на хората, които са му помогнали за написването на историята със своите разкази и спомени. Той призна, че историята на Старозагорската адвокатска колегия е описана в двойно по-малко страници.

На премиерата присъстваха адвокати, съдии, прокурори, политици от Хасково, региона и страната.

ПремиераГеорги Туртуриков е роден в София на 21 юли 1963 г. в лекарско семейство. Завършва история и право, а през 2002 г. се вписва за адвокат в АК – Стара Загора. Сега работи като правен сътрудник на обществения посредник на територията на община Стара Загора.

Като автор има издадени няколко самостоятелни книги: „Възкресението на Апостола 1846 – 1873 (или кога всъщност е роден Васил Левски)“, „Кратък терминологичен речник по история“, „История на Старозагорската адвокатура“. През 2015 г. е отпечатана и „Избрани мъдри мисли, афоризми, вицове и шегички за адвокати“, като предстои публикацията и на още едно проучване съвместно със съпругата му – „Юначните дъщери на българската бойна слава – 15 – началото на 20 век (Епопея на забравените българки – жени по природа и воини по дух)“. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button