Поздравителен адрес до тракийци от Георги Иванов

Георги ИвановПоздравителен адрес до Съюза на тракийските дружества в България от кандидата за кмет на Хасково Георги Иванов.

до
г-н Красимир Премянов
Председател на Съюза на тракийските дружества в България
и
участниците в Националното поклонение „Ден на тракийската памет”
 
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕМЯНОВ,
ДРАГИ ТРАКИЙЦИ,

Денят на тракийската памет, в който свеждаме чела пред трагичните събития от 1913 година, е свят за всички родолюбиви българи. Историческата ни памет е натежала от спомените за огромната трагедия на българите, станали жертва на отмъщението в Одринска Тракия. Многохилядни човешки съдби са заличени от масовите кланета. Неизброим е човешкият поток, потеглил по тежкия и трънлив бежански път.

Тези драматични страници от българската история пазят и пренасят през поколенията величието на подвига, извършен от воеводите Димитър Маджаров, Руси Славов, Капитан Петко войвода и всички онези, които с оръжие в ръка браниха живота и свободата на българите.

Повече от век България помни страданията, ужаса, саможертвата, храбростта и родолюбието от онези събития. Хасково никога не забрави участта на тракийци – тачим паметта им с дълбок поклон и китки цветя пред паметните плочи в нашия град, издигнати с почит и преклонение пред болката и величието на невинните жертви на човешката ненавист. Тези жертви ще останат завинаги в олтара на Отечеството, а имената им ще светят в златната  книга на геройски загиналите за нашата свобода и независимост.

ГЕОРГИ ИВАНОВ
КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА ХАСКОВО

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button