Хасково

АПИ включва камерите за броене на трафика до края на октомври

ИлюстрацияДо края на октомври ще завърши изграждането на системата за автоматизирано събиране и анализ на данни за пътния трафик по автомагистралите и първокласните пътища, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Досега са монтирани 90% от главните и допълнителни преброителни пунктове на автомагистралите, включително и на „Марица“, както и на първокласните пътища, сред които и в Хасковска област.

Предвидено е осигуряването на 100 трафик броячи. Технологичното оборудване е доставено и инсталирано. Софтуерът, необходим за обработка на данни от броячите, е в готовност за работа и при предварителните тестове показва висока степен на статистическа точност.

Всички данни, които се събират от точките за преброяване на трафика и проследяването на метеорологичните условия, се записват в реално време чрез GPRS комуникация в сървърния център на АПИ.

Haskovo.info припомня, че монтирането на камерите на АПИ в Хасковско започна в началото на лятото. Две са на входа на Димитровград откъм Хасково, на изхода на Хасково за Кърджали, при с. Горски извор и с. Козлец. Наскоро бяха монтирани и такива на пътя Димитровград – Хасково до разклона за бившето летище „Узунджово“.

Камерите не засичат скоростта на автомобилите, уточниха пред Haskovo.info от КАТ и Областно пътно управление.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
SpeedCam
SpeedCam
04.10.2015 15:29 15:29

Камерите засичат скоростта, разпознават номера, а като цяло системата разпознава и вида на миналото превозно средство. Засега инфото ще го ползва АПИ, но е въпрос на време от тази интересна информация да се заинтересува и КАТ. Засега ни спасява единствено мързела на институциите, иначе система хваща и записва всичко.

Анонимен
Анонимен
04.10.2015 20:06 20:06

до дни ще бъдат монтирани и в Харманли, на входа от Хасково

Back to top button