Хасково

Строят 4 нови кладенеца за водата на Хасково

Тодор МарковСтроителството на 4 нови кладенеца за водата на областния град вече е започнало в Северна индустриална зона, съобщи на извънредна пресконференция управителят на ВиК-Хасково инж. Тодор Марков.

Той заяви, че е свикал срещата с журналисти заради телефонни обаждания на притеснени граждани, че в Хасково пият направо вода от Марица. Марков обясни, че кладенците на Ябълково изпомпват подпочвена вода, която е чиста, а има и филтри. Ежедневните проби, взимани от РЗИ и лабораторията на ВиК също показвали, че водата е в норма. Новите кладенци, които се изграждат с около 500 000 лв. от МРР, ще изпомпват чиста от манган вода, която ще се смесва с кладенци с повече манган и така ще има повече питейна вода в норма.

Марков каза, че в Хасково ежедневно аварират 40-годишни етернитови водопроводи. Той посочи, че в града трябва да се направи пълен воден цикъл. Това може да стане с европейско финансиране, което да се получи от Асоциацията по ВиК, която трябва да се сформира до края на годината.

Шефът на ВиК каза, че загубите на вода в Хасково са 50%. Марков добави, че водният цикъл ще свали цената на водата в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
герб
герб
07.10.2015 19:26 19:26

Марков не се ли чувстваш неудобно и не на място бе ,а иначе заплата от 2500 лева я харесваш но си пълна нула.

Зрителя
Зрителя
08.10.2015 13:02 13:02

А дали можеш да покажеш един който си е бил на мястото Управител на ВиК след като Марков според теб е нула.

Back to top button