Добри Беливанов: Има начин да намалим таксите за детските градини и ясли

ГЕРБТаксите за детските градини и ясли ще бъдат намалени. Имах много срещи с майки и родители,  всички те са категорични, че тези такси са прекалено високи, а условията за децата не са достатъчно добри. Това заяви Добри Беливанов по време на среща пред блок 16 в квартал „Бадема“.

„Детето ми е в трета група, как е възможно да плащаме по  60 – 70 лева такса за детска градина в Хасково. За по-дългите месеци дори доближава 80 лева! Сестра ми живее в Димитровград и плаща за племенницата ми 40 лева. Моя състудентка в Пловдив пък ми разказа, че в общинските детски градини таксите са 50 лева за дете на същата възраст. Ние ли получаваме най-високите заплати, че да плащаме най-високите такси“, попита Николаева.

„Защо да оставаме в Хасково, с какво града показва, че ни иска. Само плащаме такси и данъци, а накрая нищо“, допълни Димитрова.

„Знам за проблема и имам решение за него“, отговори Добри Беливанов. „Ще направим пълна ревизия на извършваните разходи и дейности. Неизгодните договори ще бъдат прекратени. Давам Ви веднага пример. Много майки ми се оплакаха, че децата не харесват храната. Ще направя проверка – ако доставяната храна наистина не е качествена, договорът с доставчика ще бъде прекратен. Обмисляме и вариант да бъде създадена кухня  – майка, която да доставя храна за всички останали детски градини. По този начин ще инвестираме в най-модерно оборудване, ще следим по-стриктно качеството и същевременно ще намалим разходите“, подчерта Беливанов.

„Всички детски градини ще бъдат санирани с пари от европейските програми. По този начин ще намалим наполовина разходите за отопление. Това неминуемо ще се отрази и на таксите на детските градини и яслите. Нещо повече, в момента детските градини се отопляват на нафта, а това е най-скъпото и неефективно отопление. Ще разгледаме всички възможности за по-евтино и ефективно отопление. Така, условията за децата ще са много по-комфортни и уютни“, допълни Добри Беливанов.

По думите му, в останалите градове в България детските градини отдавна са санирани, изцяло реновирани и енергийно ефективни. „Община Хасково тепърва ще реализира проекти за саниране. Забавянето е много голямо, затова ще заемем с този проблем незабавно след изборите“, категоричен бе кандидатът на ГЕРБ за кмет на Хасково Добри Беливанов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button