Хасково

Оставиха в ареста 17-годишната холандка, издирвана за тероризъм

ДелоХасковският окръжен съд остави в ареста 17-годишната Шаима Калоуаа от Утрехт, за която има издадена европейска заповед за задържана по обвинение в съпричастност с терористична група.

Haskovo.info припомня, че Шаима бе арестувана на ГКПП „Капитан Андреево“ на 5 октомври заедно с 22-годишния Илиас Хасан и Юнес Айса на 18 г. при опит да влязат в Турция. Според холандските власти целта на тримата е била да стигнат до Сирия и да воюват там. Вчера Илиас и Хасан също бяха оставени в ареста от окръжните магистрати.

ДелоТримата холандски граждани се издирват от прокуратура Централна Нидерландия за участие в терористична организация, имаща за цел да извършва терористични престъпления, трафик на хора, съобщават от прокуратурата.

На днешното заседание стана ясно, че сигнал до полицията, че е напуснала дома си са подали родителите на Шаима. Тя заяви, че е последна година ученичка в Утрехт, но не пожела да коментира как и защо се е озовала на българо-турската граница.

През следващата седмица предстои да бъдат гледани делата за екстрадиция на тримата задържани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button