Във Великан благодариха на Иво Димов, че вече могат да пият вода от чешмите

Иво Димов„Благодарим на г-н Иво Димов, че след петгодишна забрана отново ще можем да пием вода от чешмите си! Защото през неговото управление беше построен нов водопровод, който реши този наболял проблем”. С тези думи жителите на село Великан посрещнаха топло и искрено благодариха на кандидата за кмет на Димитровград на ПП ГЕРБ Иво Димов.

През май 2010 г. в питейната вода на град Меричлери и село Великан беше установено петкратно превишение на арсен, заради което водата беше забранена за пиене от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Хасково.

„Стойността на новия водопровод е 3 млн. лева. Те бяха осигурени от междуведомствената комисия към Министерския съвет. Трябваше да минат няколко месеца след пускането в експлоатация, за да се отмие натрупаният през годините арсен по старите тръби във вътрешната мрежа. Сега вече питейната вода е в нормата”, каза Иво Димов.

В Меричлери и Великан живеят почти 2 000 души. Цели пет години те трябваше да ползват водоноски за питейна вода. Последната взета проба от РЗИ за арсен е 5,5 микропоромила при максимално допустима норма 10 микропромила.

Иво Димов„Опонентите ми Ви лъжат, че ако Димитровград се присъедини към Водната асоциация питейната вода ще поскъпне драстично. Нищо подобно няма да се случи. ВиК Димитровград няма да бъде закрито. Просто ще има административно ръководство в Хасково. Ще има по-малко началници, но няма да се съкращават работници”, обясни Димов. Той припомни, че Европейският съюз е приготвил 2 милиарда лева за инвестиции във водна инфраструктура. Но има условие да има единна Водна асоциация във всеки регион. Решението дали община Димитровград ще се присъедини към асоциацията ще се вземе от следващия общински съвет.

„Иво Димов е успешен кмет. Той заслужава нашата подкрепа. Обича работата си и своя град”, каза дългогодишният кмет и партиен ръководител от времето на социализма Христо Шишков, който присъства на срещата в с. Великан. Дългогодишният бивш ръководител Шишков препоръча през следващия мандат Иво Димов да общува повече с посланици и дипломати, защото от тези контакти могат да се родят много нови и полезни неща за града.

Иво ДимовНа друга среща в пенсионерския клуб в сградата на бившия Национален бригадирски щаб Иво Димов обави, че бъдещият център за настаняване на възрастни хора ще бъде по джоба на всеки човек от третата възраст.

„В момента в същата сграда на бившата „АТЗ” болница има частен дом за възрастни. Таксата там обаче е 600 лева и тя е непосилна за повечето от пенсионерите в Димитровград. Затова общината ще изгради модерен център за настаняване на възрастни хора, издръжката, за който ще е държавна. А таксата ще бъде определен  процент от пенсията на всеки настанен.
„Ще ремонтираме три етажа. Стаите ще бъдат за по двама души. Всяка стая ще има собствена баня и санитарен възел. На първия етаж ще има специално обзаведени стаи за трудно подвижни хора. Ще има лекари, сестри и социални работници. Те ще могат да се грижат за 60-70 възрастни хора”, каза Иво Димов.

Хората изразиха категоричната си подкрепа към Димов и екипа му. Те обявиха, че ще гласуват за бъдещето на младите хора и спокойствието на по-възрастните в един модерен и европейски Димитровград. Като изберат бюлетината с номер 20 за кмет и общински съветници.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button